петък, 29 май 2009 г.

Учредиха общинска структура на Жени ГЕРБ в Сливо поле

Общинска структура на Жени ГЕРБ бе учредена на 28 май 2009 година вечерта в Сливо поле. На събитието присъстваха областният ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев, областният организационен секретар Десислава Атанасова, Домакини бяха общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Сливо поле, общинският организационен секретар и общинските съветници.

Г-н Нунев и г-жа Атанасова приветстваха учредителите, като им пожелаха много успехи при разрешаването на проблемите на българската жена и за издигане на ролята й в обществено-политическия живот. Те насърчиха близо 20-те учредителки да насочат усилията си към изпълнение принципите и задачите на ГЕРБ в област Русе във връзка с настоящите избори.

След приветствията, водещият на учредителното събрание, разясни процедурата по учредяване на новата структура и обяви дневния ред на събранието. За председател на ЖГЕРБ бе предложена кандидатурата на Красимира Симеонова. За общински дамски организационен секретар с най-голямо мнозинство бе името на Румяна Георгиева, а за третият пост в новата структура бе предложена Виолета Иванова.

четвъртък, 28 май 2009 г.

Жалба за неправомерно разлепени агитационни материали в РИК - Русе

Поредна жалба след началото на избирателната кампания за избори за Европейски парламент депозира Пламен Нунев – Областен ръководител на ГЕРБ – Русе в Районната избирателна комисия за МИР №.19. Съгласно чл. 64 ал.3 от ЗИЧЕПРБ (Нова - ДВ, бр. 25 от 2009 г., в сила от 03.04.2009 г.) (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 25 от 2009 г., в сила от 3.04.2009 г.) агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради и огради - с разрешение на собственика или управителя на имота. Със Заповед на Кмета на Община Русе от 13.05.2009г. са определени местата за поставяне на агитационни материали. В нарушение на заповедта са поставени агитационни материали на Коалиция „За България” по електрически стълбове в квартал «Дружба» в гр. Русе. Последното съставлява грубо погазване на разпоредби, за което следва нарушителите да бъдат санкционирани.
Предвид горното и на основание чл. 123 ал.1 от ЗИЧЕПРБ ГЕРБ настоява РИК-Русе да се произнесе по компетентност, като председателят й състави акт за административно нарушение на нарушителя, със законните от това последици-налагане на санкция от областния управител на област Русе.

петък, 22 май 2009 г.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с ученици, учители и директори на професионални гимназии в Русе

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и капитанът на кораба на БРП „Рожен” днес /22 май 2009 година/ напътстваха млади отличници от русенски учебни заведения в тънкостите на корабоводенето от мостика на плавателния съд по обед. Това събитие е част от кампанията на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент в града ни, като по този начин се подчерта отношението на политическата сила към младите и образовани хора в Русенска област и страната, както и трансграничното сътрудничество с Румъния. С представители на румънската страна на борда на разговаряха петима кандидат-евродепутати. Това бяха Андрей Ковачев, Мария Неделчева, Станислав Петков и русенката Ренета Рашкова. Близо едночасовата разходка до Дунав мост и обратно бе удоволствие и за представителите на Областното ръководство на ГЕРБ, водено от областния ръководител Пламен Нунев, както и директори и учители на професионални гимназии от града.

Ето какво каза Цветан Цветанов – лидер на на ГЕРБ пред медиите по повод инициативата: „Даваме нов старт на отличниците, които завършват заедно с директорите на училища. ПП ГЕРБ, кандидатите за евродепутати и водачът на листата Румяна Желева правим тази инициатива, за да можем да се срещнем с пълните отличници на русенските училища. И това, което бяхме обещали за тях, едно по – добро европейско бъдеще. В началото на мандата на новия парламент всичките тези 16 деца ще посетят Брюксел, за да се запознаят с функционирането на най – голямата европейска институция, от която зависи и бъдещето на България. Искам да им благодаря сърдечно, да им пожелая попътен вятър в живота и в бурното море на живота, в което влизат. Убеден съм, че всички ние като родители, а и техните директори, които ги учат са създали деца, които ще направят всичко възможно страната да бъде променена и всеки един от тях тази година, навършвайки 18 години, ще упражни правото си на глас. Защото техният глас трябва да бъде чут, а те трябва да са съпричастни както към бъдещето на страната, така и към своето бъдеще. Надявам се, че ще успеем с тяхна подкрепа, с подкрепата на техните родители, баби и дядовци да направим държавата действително европейска държава.”

Г-н Цветанов изтъкна, че при смяна на управлението сега и веднага ще можем да постигнем това. „Две крачки – една цел” – махането на тройната коалиция. Всички ние трябва да докажем, че България може да се бори с корупцията, да строи магистрали, да гарантира личната сигурност на младите, които ние искаме да останат в България. 80 000 българи са напуснали страната си, за да учат в чужди учебни заведения. Тогава е малък процентът на завърнали се в родината си. Понастоящем страната ни не може да предостави реална професионална реализация на децата ни, които искат да са част от голяма Европа. Затова държавата, директорите и учителите трябва да променят системата. Понастоящем правителството нехае за висшето и средното образование. Няма достатъчно финансиране. При делегираните бюджети няма гарантиране за завършване или стартиране на новата учебна година.

„Нека да отидем да се възползваме от конституционното си право, защото това е важно за самите нас. Защото случайността, 20 % избирателна активност, купуването на гласове, което вече е патентована марка на управляващитете партии, които вадят огромен финансов ресурс, могат да имат за противодействие само високата избирателна активност”.

Важността на тези избори ще определят бъдещето на нашата държава.

Г-н Цветанов подчерта, че предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде скромна и ще се провежда „лице в лице”. Това е много по – силен ход отколкото скъпите билбордове, публикации в медии. ГЕРБ не иска да изпада в зависимостта, в която са изпаднали други политически сили у нас. Няма да се залага и на черния PR по подобие на други партии у нас.

вторник, 19 май 2009 г.

Първа жалба по повод евроизборите в Русе

Първа жалба след началото на избирателната кампания за избори за Европейски парламент депозира Пламен Нунев – Областен ръководител на ГЕРБ – Русе в Районната избирателна комисия за МИР №.19. Предмет на жалбата са поставени агитационни материали / билборд/ с размери 3/3 в гр.Русе на бул.»Христо Ботев» и на бул.»Липник» на Българската социалистическа партия. В жалбата се посочва, че те са в нарушение на законова разпоредба, а именно: чл. 64 ал.2 от ЗИЧЕПРБ (Нова - ДВ, бр. 25 от 2009 г., в сила от 03.04.2009 г.) всеки агитационен материал следва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 20 на сто от агитационния материал. В аудио- и видеоагитационните материали тази информация също е необходимо да се съдържа като недвусмислено и разбираемо гласово послание.

Последното съставлява грубо погазване на императивни разпоредби, за което следва нарушителите да бъдат санкционирани.

Предвид горното и на основание чл. 123 ал.1 от ЗИЧЕПРБ ГЕРБ настоява РИК-Русе да се произнесе по компетентност, като Председателят й състави акт за административно нарушение на нарушителя, със законните от това последици-налагане на санкция от областния управител на област Русе

неделя, 17 май 2009 г.

ГЕРБ-Русе представи програмата в областта на селското стопанств

Над 100 земеделски и млекопроизводители, пчелари и др. от цялата Русенска област се включиха в представянето на програмата в областта на селското стопанство на ГЕРБ в село Екзарх Йосиф. На събитието присъстваха областниът ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев, организационният секретар Десислава Атанасова, представители на областното ръководство и общински съветници от общините на региона, кметове на населени места.

Домакини на представянето бе кметът на Екзарх Йосиф И. Данев и кметът на община Борово д-р Иван Попов. Експертната комисия по земемеделие и гори на ГЕРБ бе представена от д-р Найденов – неин ръководител, Преслав Борисов – член на комисията и кандидат за евродепутат, доц. Георги Костов – ръководител на катедра «Лесовъдство» в Лесотехническия институт и член на комисията, Цветан Димитров – експерт по земеделие.

Д-р Найденов първи представи участниците и набеляза основните аспекти от програмата. По думите му отрицателното салдо на България при търговията с храни за 2007 година е било 400 млн. Лева. През 2008 година салдото е отрицателно и е на стойност 202 милиона лева. Като илястрация на тежкото положение в селсото стопанство бе посочено, че именно то е позволило на България да изплати репарациите, наложени и след двете национални катастрофи и двете Световни войни. Сега шопската салата - посочена като традиционна българска храна, вече не се прави от местни продукти, а от турски домати, македонски краставици, чушки от Иран и т. н. Заради кражбите при управлението на парите от ЕС са замразени парите от САПАРД. При положение, че ЕС отделя близо 44 % от бюджета си за селско стопанство у нас този процент е много нисък. Управляващите отказват да излязат на публичен дебат с експертите на ГЕРБ в тази област, защото се страхуват от загуба. И защото няма какво да кажат за невъзможността да се усвоят на 5 млрд. евро до 2013 година. Заради некоректни бенефициенти, разминавания между реално съществуващи площи и глави добитък, има опасност от «орязване» на финансирането от ЕС по различните програми. В същото време в световен мащаб има дефицит на хранителни продукти – Индия и Китай. България не може да се възползва от тези възможности и увеличи производството си. Има алтернатива за заетост на освободените от производствата в градовете на село.

За да се случи промяна обаче следва да се реаорганизира ръководството в системата.

ГЕРБ има готови законодателни пакети, които веднага ще внесе за гласуване в Народното събрание при съставяне на самостоятелно правителство. Така ще се избегне порочната практика с десетки поправки на сегашните нормативни актове – Закон за земеделските земи – 64 пъти поправян, Закон за горите – 27 пъти поправян.

Още един път бе напомнена опасността до края на тази година от 96 000 производители на мляко у нас да останат не повече от 3000 до края на годината. При декларирани 29 млн. декара ливади и пасища няма открита процедура за ползване на близо половината.

Доц. Костов на свой ред напомни за изчезващите пари от добитата всяка година 1.5 млн. м3 дървесина. За опазване на горите той предложи конкретни мерки.

Предмет на дебат станаха конкретни проблеми на земеделски и млекопроизводители, пчелари. Те получиха компетентни отговори, като в края на събитието експертите оцениха високо познанията и нивото на водения диалог.

неделя, 10 май 2009 г.

Русенски млади членове на ГЕРБ пяха и танцуваха в София за Деня на Европа

Повече от хиляда младежи от цялата страна празнуваха заедно деня на Европа в градската градина пред Народния театър „Иван Вазов” в София, организирано от младежите на партията и под егидата на евродепутатите на ГЕРБ.

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на партията Цветан Цветанов, евродепутатите на ГЕРБ присъстваха на празненство по повод 9 май - Деня на Европа, организирано от МГЕРБ. В събитието се включиха 10 младежи от Русе, водени от областния председател Стефан Стефанов и организационният секретар. В небето над София бяха пуснати 500 балона - символ на 500-те милиона европейци, които отбелязват 9 май- Деня на Европа. След това представители на МГЕРБ, които бяха разделени на отбори, се състезаваха в две игри: „Енигма за Европа”, където отгатваха въпроси за Европа и „Пътуване в Европа”, където изпълниха песни и танци от страни-членки на Евросъюза. На русенци се падна честта да изпеят от трибуната песента We are the champions и танцуват на фона на друга песен, но на Джо Кокър.

През цялото време бяха раздавани информационни материали за работата на евродепутатите на ГЕРБ, както и картички, обясняващи защо трябва да се гласува на изборите за Европейски парламент.

събота, 9 май 2009 г.

ГЕРБ - Русе подпомогна балканския шампион Георги Тачков

Областният ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев дари лично днес /8 май 2009 година / 3 комплекта тренировъчни гуми на стойност 900 лева на г-жа Г. Тачкова и нейното семейство. Събитието се случи в автосервиз “BOSCH” в града, където е основната база на най – младата ни надежда в картинга Георги Тачков. Ученикът е балкански шампион в този вид спорт и в кра яна тази седмица се състезава в Хасково, за да защити престижната титла и донесе още слава на Русе.

„От най – младия член на ГЕРБ със сърдечна благодарност” гласеше надписът на етикета на бутилка марково уиски, която получи г-н Нунев.

четвъртък, 7 май 2009 г.

Волейболна площадка направи ГЕРБ в Ценово

На 4.05.2009 г членове и симпатизанти на ГЕРБ от община Ценово се събраха на превърналата се вече в традиционна среща на „Хаджийската чешма” в местността „Дюзлюка” на село Ценово. Във връзка със започналата миналата година инициатива за превръщане на подобни места от общинската структура в привлекателни места за отдих на мястото бе изградено волейболно игрище. За да се порадват на играта на открито бяха дошли и много младежи от населените места в общината. На мероприятието присъстваха общинският координатор Емил Божков, Пламен Нунев – областен ръководител на ГЕРБ и членът на областното ръководство на ГЕРБ Минчо Минчев.

ГЕРБ – Русе почете паметта на жертвите от геноцида над арменския народ

На 24 април 2009 година /петък/ общинските съветници и младежите от МГЕРБ се включиха във възпоменателната служба пред Паметника на свободата в Русе по повод 94-а годишнина от турския геноцид над арменския народ. С присъствието си те показаха съпричастност към идеята за признаване на геноцида от страна на българското правителство, както това вече се случи с решение на Общински съвет – Русе отпреди повече от година. Осъдено бе избиването на 1.5 милиона невинни граждани от младотурското правителство

Във вечерните часове в двора на арменската църква «Света Богородица» в Русе се състоя поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите в геноцида. Младежите и съветниците от Русе запалиха свещи в тяхна памет.

сряда, 6 май 2009 г.

ГЕРБ-Русе отбеляза Гергьовден

Днес /6 май 2009 година/ областната структура на политическа партия „ГЕРБ” в Русе почете Деня на храбростта, въоръжените сили и Празник на града. Представителите на най– олямата дясна политическа сила в Русенска област и страната се включиха в шествието с частица от мощите на Свети Георги по обед от Паметника на свободата до Паметника на загиналите в Сръбско – българската война за независимост през 1885 година. На церемонията там присъства областният координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев, общински съветници, много членове и симпатизанти на партията. Младежите от МГЕРБ поднесоха венец от името на всички родолюбиви русенци – част от общинските структури.