вторник, 30 март 2010 г.

ГЕРБ осигури финансиране за възстановяването на пострадал при катастрофа ученик

Благотворителен търг се проведе на 29 март 2010 година в аулата на СОУ „Христо Ботев”. На него се продаваха рисунки на ученици на гимназията от втори до седми клас. Парите се събират за възстановяването и рехабилитацията на съученика им Веселин Кънев, който пострада тежко при катастрофа. Абитуриентът се нуждае от средства за рехабилитация. Инициативата е на настоятелството на русенското училище с председател народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР-Русе Десислава Атанасова, което организира и изложбата "Светът през моите очи". 38 творби бяха изложени миналата седмица в Арт Център RG 21 на ул. „Цар Калоян”. Девет от тях вече са откупени и са събрани още 150 лева от доброволни дарения. Общата сума, събрана досега е над 630 лева.

На търга присъстват още областният управител Пламен Стоилов, председателят на групата общински съветници от ГЕРБ в ОбС-Русе Бедрос Пехливанян, представители на фирми и други граждани.

След търга сумата нарастна на 1 845 лева.


понеделник, 29 март 2010 г.

Първото благотворително мероприятие на Жени ГЕРБ и Арт - клуба на ГЕРБ осигури финансиране за кувьоз на ДМСГД - Русе

За много кратко време днес /27 март 2010 година/ приключи благотворителното събитие, организирано от 15 часа в хотел “Космополитън” от Жени ГЕРБ и Арт - клуб на ГЕРБ. За 40 минути завърши разпродажбата на близо 26 аранжировки на цветя и атрактивни предмети - рисувани стъклени вази, мини бутилки с вино розе, обсипани с рози, изпълнени в техника One Stroke, също както и ръчно декорирани великденски яйца и др. Те бяха лично изработени от русенските ГЕРБ-ерки и доброволките на ДБМ–Русе. Близо 900 лева бяха добавени за каузата на Фондация "Движение на българските майки" /ДБМ/ – Русе. Така всеки съпричастен към мотото “Да дарим, докато се забавляваме” се отзова на благородния призив за помощ. Сред тях бяха народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе Пламен Нунев, Десислава Атанасова, Даниела Миткова и Светлана Ангелова, представители на регионални структури на държавни органи, общински съветници, бизнесдами и др.

Арт-клубът се погрижи за настроението на гостите, като бе направена възстановка на обичая лазаруване от деца от самодейната фолклорна група при читалището в село Николово.

Събраните средства ще бъдат дарени на Фондация "Движение на българските майки" – Русе за закупуването на стационарен кувьоз за Дома за медико – социални грижи за деца /ДМСГД/ - Русе.

Събитието бе организирано и по повод големите християнски празници Лазаровден и Цветница.

вторник, 23 март 2010 г.

Щангисти благодарят на общинския съветник от ГЕРБ д-р К. Панайотов за помощта

"Посвещаваме медалите на д-р Кирил Панайотов, който помага много за възраждане на щангите в Русе", каза треньорът на възстановения наскоро русенски клуб по вдигане на тежести Златан Ванев. Прославеният българин благодари на общинския съветник от ГЕРБ в Русе по повод успехите на неговите възпитаници.Валентин Христов донесе титла за "Русе" на държавното първенство по вдигане на тежести за кадети в Хасково. Възпитаникът на Златан Ванев изхвърли 100 и изтласка 125 килограма. Ванев му позволи да направи извънреден опит в тласкането и Вальо се справи със 132 килограма, негов личен рекорд.

"Резултатът на Христов в двубоя му гарантира почти сигурен медал на европейското първенство за кадети. Да не забравяме, че го качих от 50 в категория до 56 килограма и все още не се е приспособил. Взех това решение, защото първата категория на Младежките олимпийски игри в Сингапур е 56 килограма. А амбициите ни са той да участва в това състезание", обясни Ванев. Още един негов възпитаник - Светозар Трифонов, грабна бронз в тежката категория с изхвърлени 95 и изтласкани 115 килограма.

понеделник, 22 март 2010 г.

ГЕРБ празнува Първа пролет в Русе вчера

Вчера във Военния клуб /ДНА/ в Русе бе чествана първата ГЕРБ-ерска пролет. Събитието бе посветено на 20 март – Първа пролет и бе обвързано с първата година от управлението на партията в България. Празненството бе организирано от ръководството на Военния клуб и Младежкия ГЕРБ. В него се включиха народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, областният управител на Русенска област Пламен Стоилов и заместниците му, председателят на Общинския съвет в Русе доц. Васил Пенчев, общински съветници от ГЕРБ в Русе и съседни общини, членове, симпатизанти и приятели на най - голямата дясна политическа сила у нас. ГЕРБ-ерите пяха, танцуваха и се веселиха заедно с изпълнителите от студио „Икономов”. Специални изненади бяха томболата и „дъжд” от балони над залата.

Народният представител Пламен Нунев и областният управител Пламен Стоилов поздравиха колектива на Кукления театър

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе Пламен Нунев и областният управител Пламен Стоилов поздравиха днес /21 март 2010 година/ колектива на Кукления театър по повод Международния ден на Кукления театър и 50–годишният му юбилей. В препълнената зала на авторитетната културна институция директорът Теменуга Хараланова прие с благодарност поздравителни адреси и красива кошница с цветя под аплодисментите на публиката от малки и големи русенци, дошла да гледа в неделната утрин «Принцесата и граховото зърно».

В поздравителните адреси се казва:

„Скъпи кукленци,

Скъпи приятели на Кукления театър – Русе,

Мисията на театъра е да събира в едно хората, идеите и чувствата. Международният ден на кукления театър 21 март е една от най-значителните прояви на тази мисия. Това е възможност за творците да споделят със своята публика определено виждане за своето изкуство и за начините, по които то може да допринесе за разбирателството и мира между хората.

Проявите, свързани с този ден, са както мащабни събития, така и съвсем интимни чествания на любовта към магията на кукления театър. Всяка година е повод да споделим своите размисли по голямата тема за театъра и общуването, за театъра и мира, за живота на кукления театър в съвременния свят. Тези мисли са своеобразно послание, което се чете преди представленията в стотици театрални зали пред хиляди зрители у нас.

От времето на древногръцкия театър до днешния ХХІ век магията на кукления театър привлича милиони хора по света. В тъмната зала на светлата сцена струи животът, независимо дали актьорите претворяват вечната история за тайната на раждането /”Откъде дойдоха бебетата”/ или поучителната история на „Принцесата и граховото зърно”, дали разказват за „Тигърче, какво ти е?” или се радват на жизнеността на героите от "Тримата снежковци".

Безкрайни са географските ширини на изкуството на кукления театъра. И остава непроменена Шекспировата максима "Целият свят е сцена и всички ние сме актьори".

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе и Областното ръководство на ГЕРБ–Русе пожелава от сърце на целия екип на Кукления театър здраве, щастие и ново творческо дръзновение през следващите десетилетия!

Честит празник!

вторник, 16 март 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и Даниела Миткова участваха в дебата за Дунавската стратегия в Русе

Вчера /15 март 2010 година/ в новия корпус на Русенския университет се проведе обществени дискусия, свързана с Дунавската стратегия. Русе бе домакин на събитието, в което се включиха евродепутатите Мария Неделчева и Ивайло Калфин, народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и Даниела Миткова, областните управители на Русе и Разград, зам. – кметът на община Русе Ал. Неделчев, ректорът на РУ „А. Кънчев” проф. д-р Христо Белоев, представители на НПО, бизнеса, медиите, граждани, студенти и ученици.

Събитието бе открито от г-жа Неделчева, която посочи, че в хода на дискусиите в Европейския парламент е проличало, че не партийните различия, а общите интереси на България са били ръководни за българските евродепутати при формулиране на идеите за Дунавската стратегия. Самото и представяне и изпълнение ще стане по време на унгарското председателство на Европейския съюз, което ще започне в началото на 2011 година. На този етап България участва активно в изготвянето на стратегията, чиято поява следва тази за Балтийския регион. Това се случва не само с изразяване позициите на евродепутатите, но и прилагане на подхода „отдолу нагоре” т.е. със събиране проектни идеи и мнения на граждани, общини и бизнеса. Понастоящем 250 идеи за проекти са депозирани от общини по поречието на Дунава към националния координатор – министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Тези идеи ще послужат за оформяне на базата данни за България.

Сред важните критерии за оценка на идеите са комплексната им характеристика т. е. обвързване на повече държави и сфери от живота. Други важни елементи са проектната готовност, ясните източници на финансиране и капацитетът за управление на проектите на местно нива.

Въз основа на 250-те идеи за проекти са очертани 12 приоритета. Те са твърде много, като се има предвид, че и другите държави ще излъчат своите. Затова ще бъдат сведени до 3, максимум 5, каза г-жа Неделчева.

Първият от трите приоритета е развитието на транспортната инфраструктура и енергийните мрежи, вторият е околна среда и превенция на риска, а третият – социално – икономическото развитие.

Изтъкнато бе, че няма много проекти за използване капацитета на река Дунав, особено по отношение възобновяемите източници на енергия.

Третият приоритет е свързан с развитието на междукултурния диалог и човешкия капитал. В тази връзка М. Неделчева разглежда създаването на Дунавско изследователско пространство.

За реализацията на Дунавската стратегия обаче възниква сериозен проблем – този с финансирането. Предстои преразпределение на средствата от оперативните програми и особено от Кохезионния фонд. По отношени ена последни яв момента в ЕС тече дебат, който в България е слабо застъпен. Старите държави – членки не са съгласни той да се запази.

Бившият народен представител и понастоящем евродепутат Ивайло Калфин продължи темата, като обърна внимание върху трите „не” на ЕС – няма да се отделят още пари за стратегията, няма да се създава нова администрация, няма да се променя законодателството. Според него обче са потребни допълнителни средства. В противен случай стратегията просто няма да се случи.


понеделник, 15 март 2010 г.

Приемна на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова се състоя на 15 март

Днес /15 март 2010 година/ народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР– Русе Десислава Атанасова проведе приемна за граждани в централния офис на партията в ж. к. „Родина”.

Г-жа Атанасова коментира някои от важните въпроси, свързани със здравеопазването.

„Поставени сме в една ситуация, в която има няколко пътя. Единият е да бъде увеличена здравноосигурителната тежест за бизнеса предимно, защото се оказа, че те са най – недоволни от тази тежест. Втората посока бе да влезем в свръхдефицит, каквото е положението в Гърция.

Както знаете, бюджетът на Националната здравноосигурителна каса е част от държавния бюджет и в случай, че бъде отблокирана една част от резерва на Касата това влияе и върху бюджета и води до увеличаване на дефицита. Това от своя страна води до промяна в цялата макроикономическа рамка.

Има решение на Министерски съвет, което поне до края на миналата седмица не бе постъпило в Народното събрание...Предстои да се обсъжда. Вицепремиерът Симеон Дянков при изслушването в парламента даде още една идея – държавните служители да заплащат сами здравните си осигуровки. В момента текат разговори, търсят се мнения на експерти.

Ясно е, че това е много непопулярна мярка. На фона на цялата криза на нас също ще ни бъде много трудно да вземем решение кое от двете ще изберем – дали да се вдигне здравната вноска за всички, дали държавните служители да заплащат или и двете заедно. Факт е обаче, че парите в здравеопазването не достигат. Факт е, че това е една система, която е недофинансирана по принцип. Факт е, че има протести и на пациенти за лекарства, има протести на лекари заради липса на пари. В момента обсъждаме всички стъпки за една реформа, която е крайно необходима в тази система. Търсим механизми да спрем изтичането на средства в тази система, защото мисля, че това е в дъното на нещата. Ако има един ефективен контрол, то парите ще се разходват и ще се плаща на тези, които реално работят.”

Проверки заедно с медиите вече показаха редица нарушения в една област без оглед на собствеността на здравните заведения. Народният представител даде конкретни примери за източване на ресурса на НЗОК, паказан в медиите.

От средата на април вече ще бъде факт електронното досие, което НЗОК ще помести на своя сайт. Всеки пациент ще може с помощта на въвеждане на ЕГН ще проверява дали са му извършвани определени изследвания, дали не му е направена операция без той да има представа. Тук трябва и гражданското общество трябва да помогне да се контролира харченето на пари на данъкоплатците.”

От второто полугодие ще се предвижда да се въведе и електронната здравна карта. Всички критерии и изисквания на НЗОК за сключване на договор водят към подобряване на качеството, което трябва да получават пациентите.

По информация на НЗОК тази седмица ще бъдат прекратени 96 договора с изпълнители по клинични пътеки заради нарушения. Само за предходните 3 години са прекратени 3 договора. Всеки може сам да направи изводи какъв е бил тогава контролът.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе Светлана Ангелова откри Кръгла маса за приемната грижа в Русе

Днес /15 март 2010 година/ в зала 1 на Областна администрация - Русе се провежда кръгла маса на тема: „Приемната грижа като мярка за закрила на децата – състояние, тенденции и перспективи за развитие”. В събитието участва народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Светлана Ангелова, зам. - областният управител Иван Григоров, представители на Областна администрация Русе, директорът на РД "Социално подпомагане" - Русе Татяна Дончева, нейни подчинени, представители на общините от областта, териториалните структури на държавната власт, членовете на Областната комисия „Човешки ресурси, заетост и социално подпомагане”, както и представители на граждански и работодателски организации.

Близо 8 хиляди деца са настанени в специализирани институции у нас. По време на кръглата маса се търсят отговори и на въпросите защо приемната грижа в България все още не е така добре развита. Това е една от малкото държави в Европа, изостанали по отношение на приемната грижа. По данни на Агенцията за социално подпомагане към 31 декември 2009 година в страната са утвърдени общо 396 приемни семейства. От тях 216 са професионални, а останалите са доброволни. Само до 2009 година утвърдените приемни семейства са 25 доброволни и 8 професионални. Настанените в тях деца са общо 338. Децата, които могат да се настанят в приемни самейства са над 2 000.

Утвърждаването на приемната грижа се разглежда като ключов момент от реформата в социалната грижа за децата. Приемната грижа позволява от децата, лишени от родителска грижа, да растат в семейна среда. Тази социална услуга дава реална възможност за намаляване броя на децата в специализираните институции. Причините за това приемната грижа у нас да не е добре развита са комплексни. Сред тях са ниското като цяло заплащане в сферата на социалните услуги, недостатъчният капацитет на отделите за закрила на детето в страната, които все още са водещи в развитието в приемната грижа. В същото време те са натоварени с много други ангажименти. Липсва информираност сред обществото за същността и целите на услугата "Примна грижа". Липсва финансов стандарт за услугата "Приемна грижа", с който да се остойностяват дейностите по развитието и предоставянето и. През 2010 година започва национална кампания за попляризиране на приемната грижа в страната. В края на 2009 година със заповед на министъра на труда и социалната политика е създадена междуинституционална работна група с представители на МТСП, АЗП, ДАЗД, УНИЦЕФ, НПО, които работят в сферата на приемната грижа. Основната и цел е в края на годината да разработи нова нормативна уредба и финансов стандарт за тази услуга, каза г-жа Ангелова.

неделя, 14 март 2010 г.

Народните представители на ГЕРБ в Русе присъстваха на откриването на 50 - ия Международен музикален фестивал „Мартенски музикални дни”

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Десислава Атанасова, Даниела Миткова и Светлана Ангелова присъстваха на тържественото откриване на петдесетото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни”. Събитието, на което присъстваха представители на Министерството на културата, на дипломатическия корпус, народни представители, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит, областният управител Пламен Стоилов, заместник – областните управители Петър Даскалов и Иван Григоров, председателят на Общинския съвет доц. Васил Пенчев, общински съветници от Русе и Русенска област, кметове, бе открито от кмета на община Русе Божидар Йотов. От сцената на Доходното здание приветствени думи поднесе и Генералният секретар на Европейската асоциация на фестивалите Катрин Девентер. Първата фестивална програма бе на Русенска филхармония, под диригентството на Георги Димитров, със солист – най-младият участник в юбилейното издание – пианистът Евгени Божанов, който има натрупан завиден за годините си артистичен опит. Те изпълниха “Класично и романтично” от Панчо Владигеров, Концерт за пиано № 2 от Сергей Рахманинов и Симфония № 3 – Рейнска, от Роберт Шуман (по повод 200-годишнината от рождението на Шуман).

Красива кошница цветя и поздравителен адрес изпратиха народните представители по повод юбилея на фестивала. В адреса се казва:

Уважаеми г-н министър,
Уважаеми представители на дипломатически мисии в България,
Уважаеми народни представители,
Уважаеми г-н областен управител,
Уважаеми г-н председател на Общински съвет – Русе,
Уважаеми г-н кмет на община Русе,
Уважаеми съграждани и гости на град Русе,

Днес се навършват 50 години от създаването на може би най – забележителния фестивал в историята на Русе, а и на България. Точно преди половин век градът ни за пореден път записва със златни букви в историята още един факт, доказващ, че е първи. “Мартенски музикални дни” се превърна в институция, част от духовния живот на русенци и българите. Благодарение на фестивала ние можем да се насладим на изпълненията на музикални гении от световна величина. В същото време той дава възможност за изява на млади таланти от България и чужбина, които в бъдеще се утвърждават като имена на световната музикална сцена.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе и областното ръководство на политическа партия ГЕРБ в Русе поздравява организаторите на фестивала и всички негови почитатели по повод юбилея.

Пожелаваме ви много дръзновение и успехи през идните години и ви благодарим, че утвърждавате името на България и Русе със силата на музиката в Европа и по света!

понеделник, 8 март 2010 г.

Безплатни прегледи за рак на гърдата в Русе на 8 март по инициатива на ГЕРБ

На 8 март 2010 година /понеделник/ в Русе по инициатива на народния представител от 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова ще се проведат безплатни прегледи за рак на гърдата. Поводът за благородния жест е Международният ден на жената. От 13 до 16 часа в бившата Стоматологична поликлиника на ул. „Николаевска” на първия етаж в кабинет № 105 /хирургичен/ ще преглежда д-р Камен Кожухаров.

сряда, 3 март 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе почетоха честването на 132 години от Освобождението на България в Русе

Днес /3 март 2010 година/ се навършиха 132 години от освобождението на България от османско робство.

За отбелязване на знаменателното събитие народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Даниела Миткова и Светлана Ангелова, представители на областното ръководство на политическа партия ГЕРБ – Русе, председателят на Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев, общински съветници се включиха днес по обед честване на годишнината, на което присъстваха още множество членове и симпатизанти на най – голямата дясна политическа сила.

Стотици млади и възрастни русенци и гости на града се събраха в тържествения ден, за да почетат паметта на падналите за свободата на родината и изразят радостта си от знаменателното събитие в българската история. Сред официалните гости бяха още дипломати от Генералното консулство на Руската федерация у нас, областният управител Пламен Стоилов, неговите заместници Иван Григоров и Петър Даскалов, кметът на Община Русе Божидар Йотов и негови заместници и други.

По традиция първо бе приет почетния караул от началника на Русенския гарнизон. Областният управител Пламен Стоилов в своето слово напомни за подвига на загиналите за свободата ни. Заупокойна молитва за геройски загиналите и благодарствен молебен за извоюваната свобода отслужи Месемврийският епископ Иаков в съслужение с 8 духовници. В програмата взе участие общинският духов оркестър, който изпълни патриотични мелодии.

Представители на ГЕРБ, МГЕРБ, държавна и общинска власт, граждани поднесоха венци и цветя пред Паметника на свободата.

вторник, 2 март 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19 – и МИР – Русе уважиха спектакъла по повод 15 години детска вокална група „Слънце”

Русенската детска вокална група "Слънце" към Общинския детски център за култура и изкуство - Русе отбеляза вчера /1 март 2010 година/ своята 15-а годишнина. Ръководената от Наталия Константинова формация се представи тази вечер на сцената на Голямата зала в Доходното здание със специална програма.

В началото кметът на община Русе Божидар Йотов поздрави присъстващите в пълната зала и връчи на г-жа Наталия Константинова почетна грамота. Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и Даниела Миткова също бяха сред зрителите на концерта – спектакъл и изразиха признателността към таланта на групата с поздравителен адрес и голяма кошница цветя.

Събитето бе шоу, защото звучаха песни от различни периоди, от различни концерти и всичко това бе съпроводено с много танци. Теменужка Донева от ОбДЦКИ – Русе е автор на сценария. Той представя различните етапи от развитието на групата през последните 15 години.

Зрителите влизаха със специални покани. Те видяха и уникално ревю – децата показаха костюми, с които са участвали в спектаки, фестивали и др. от 1995 година досега. Децата са спечелили неизброими награди още от първия со конкурс – „Лачени обувки” в Берковица. Там вземат втора и трета награда.

60-те деца на сцената – от 3 – годишните до най – големите, се представиха за пореден път блестящо. А бившите възпитаници се чувстват все още част от голямото слънчево семейство. Една от наградите за групата тази вечер е дискът „15 години ДВГ „Слънце” – подарък от директорката на ОбДЦКИ – Русе Юлия Енчева. Всъщност по нейна идея и възниква ДВГ.

Поздравителен адрес и снимка

Уважаема г-жо Константинова,

Скъпи млади таланти от вокална група „Слънце”,

От името на областното ръководство на Политическа партия ГЕРБ в Русе Ви поздравявам сърдечно с 15 – та годишнина на детска вокална група „Слънце”. Радостно е, че днешният концерт съвпада с един от най - обичаните и тачени български празници – Баба Марта! Един от символите на пролетта, на младостта и промяната е слънцето. Вярвам, че то грее в душите на всеки един от вас, а и изпълва сърцата на публиката на всеки ваш концерт. Благодатните лъчи на слънцето при вас са песните, чиито послания за радост, щастие и любов озаряват русенци и всички почитатели на вашия талант.

Вие сте продължителите на вековната ни музикална традиция, неразделна част от българската култура.

Пожелавам Ви да сте бели и червени, винаги енергични и засмени и да продължите да прославяте със същия плам Русе в България и в чужбина!

Честит празник!

понеделник, 1 март 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе присъстваха на откриването на зала „Слави Шкаров“

Камерна зала в емблематичното за Русе Доходно здание беше преименувана по време на тържествена церемония на "Слави Шкаров" вчера /1 март 2010 година/. Поставена е специална табела, указваща знаменателното събитие до един от входовете и с образа на известния български режисьор. Думи в памет на Шкаров каза директорът на ДТ "Сава Огнянов" Рашко Младенов. В присъствието на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Светлана Ангелова и Даниела Миткова, кмета на община Русе Божидар Йотов, председателя на постоянната комисия по клтура и религиозни въпроси на Общински съвет Русе Владислав Атанасов, зам. - директора на театъра, актьори, драматурзи и режисьори, г-н Младенов посочи, че е изключително радостен да види сред множеството дъщерята на Шкаров. После бе вдигнат тост в чест на събитието, което от 19 часа бе последвано от премиерата на пиесата "Любов до безумие" на Красногоров.

Самият директор преди време бе много изненадан от анонимността на залите в Доходното здание. Една от първите му задачи бе да направи ремонт на камернат азала, която вече има амфитеатрално разположени седящи места, да постави сцената по – ниско в зрителното поле. Месинговата табела е дело на русенската скулптурка Мая Кубратова.

Слави Шкаров е един от най – забележителните режисьори в историята на Русенския драматичен театър. През 1966 година той завършва ВИТИЗ при проф. Кръстьо Мирски и Анастас Михайлов. Най – ярките години от творческата му биография са свързани с Русе, където е работил от 1969 до 1988 година. Сред постановките му са „Кръчма под зелено дърво” от Петер Коварчик, „Босилек за Драгинко” от Константин Илиев, „Амадеус” от Питър Шафър, „От земята до небето” от Никола Русев, „Боряна” от Йордан Йовков, „Майка на всички” от Георги Караславов и др. С талантливата си и оригинална режисура Слави Шкаров издига художествения ръст и авторитета на Русенския театър до един от най – бележитите в България”, казва драматургът Крум Гиргицов. Слави Шкаров умира на 11 май 1988 година.