сряда, 26 януари 2011 г.

Нов общински съветник от ГЕРБ ще положи клетва утре в Русе

В изпълнение Решение № 428 от 26.01.2011 г. на Общинската избирателна комисия (ОИК), утре, 27.01.2011 г., в началото на редовното заседание на Общинския съвет в Русе, ще положи клетва новият общински съветник Людмил Иванов Радулов от листата на ПП ГЕРБ.

Радулов е роден на 30.10.1981 г. в гр. Русе. Висшето си образование, специалност „Компютърни технологии”, е завършил в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Занимава се с консултантска дейност и разработка на софтуерни продукти в частна фирма.

/на снимката – Людмил Радулов/

Традиционен турнир по билярд се състоя с подкрепата на ГЕРБ в Бяла




На 22 и 23 януари 2011 г. се проведе традиционен турнир по билярд «10-та топка» в гр.Бяла в билярд клуб "КОРОНА". Организатори на турнира бяха ПП ГЕРБ, Община Бяла, СОПД "КОРОНА" с подкрепата и съдействието на бизнеса в града.

Турнирът бе открит от г-н Евгени Димов - председател на СОПД "КОРОНА". Той запозна учасниците с регламента на турнира, както и с представянето на членовете на клуба в мъжкото първенство на България по билярд за 2010 г. „Спечелените от Радостин Димов един сребърен и един бронзов медал в мъжкото първенство на България, 17 –то място на евротурнир в София ни карат да се чувстваме горди, както за спортния клуб, така и за грижите, които полагаме към децата за тяхното израстване като достойни граждани на България, готови да покоряват нови върхове в живота!”, каза Димов.

Поздравление към децата и успех в борбата за приза произнесоха народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, който е член на Изпълнителната комисия на партията. Той сподели радостта си от отличните резултати на членовете на клуба, като ги поздрави и им пожела успех през настоящата спортна година. Кметът на община Бяла, Мариан Антонов-общински ръководител на ПП ГЕРБ, Димитър Славов - председател на Общински съвет -Бяла също отправиха своите поздрави към състезателите и гостите на турнира, като им пожелаха успех и спортно щастие. Участниците бяха поздравени с танци от ученици на НУ "Св.св Кирил и Методий" - гр.Бяла.

В състезанието участвуваха 52 състезатели, от които 34 играха квалификация. Те излъчиха 17 състезатели. Основната схема бе за 32 състезатели в която влязоха 15 играча - членове на клуба и 17 състезатели - излъчени след квалификацията. Победител и носител на преносната купа за 2011 г.за трети пореден път е Радостин Евгениев Димов.

На второ място се класира Йордан Желязков, а трети - Галин Димов, Четвърти остана Ивелин Стойчев. Паричните награди за победителите и грамоти връчи кметът на община Бяла Юрий Симеонов в размер на 120лв. - за първо място, 80 лв. - за второ място, 50 лв. – за трето място и 50 лв. – за четвърто място. Плакетите за победителите заедно с преносната купа и фланелки с логото на клуба за състезателите направили поне една победа /24 на брой/ бяха осигурени от ПП ГЕРБ. Тях ги връчи Евгени Димов - председател на СОПД "КОРОНА" и секретар на общинската организация. Връчен беше приз и за най - красива игра от нотариус Димитър Джонов на Радостин Димов. Финансовата и част от 120 лв. беше поделена от г-н Джонов между състезателите, играли финала на турнира. С лични парични средства в наградите и организацията се включиха Мариан Антонов - общински ръководител на ПП ГЕРБ, нотариус Сашенка Константинова и Мариана Джикова - ръководител на общинската структура на Жени ГЕРБ.

Традиционен ритуал по повод Бабинден пресъздадоха в Ряхово




По случай празника “Бабинден” читалище “Познай себе си 1911г.” - с.Ряхово съвместно с общинската организация на ПП ГЕРБ - Сливо поле организираха на 21.01.2011г. традиционното вече за с. Ряхово ” Къпане на бабата”.

Облечени с национални носии с музика, цветя и с писана каручка, теглена от двама мъже, всички се отправиха към здравната служба за вземане на акушерката. Там се поднесоха подаръци и цветя. Самодейците от читалището и гостите на това събитие я поздравиха с песни и танци. Мъжете помогнаха на акушерката да се качи в каручката и под съпровод на музика, с ръченица, се отправиха на герана. Там "бабата" бе окъпана от последната родила млада майка в селото. Акушерката поръси всички за здраве и повече деца .

Кметът Георги Атанасов бе посетен в кметството. По традиция бе наредена маса със почерпки, а той получи прясно изпечена пита. Г-н Атанасов дари с пари акушерката, след което тя му пожела благоденствие с думите : “От колкото зърна е направено брашното за питата, толкова деца да се родят през годината”. След ритуала всички участници отидоха да се веселят и почерпят, като самодейците от читалището изнесоха концерт от песни и скечове. Общинската организация на ПП ГЕРБ - Сливо поле участва в това събитие с дарение от 150 лева. Членове на Жени ГЕРБ, част от техническите сътрудници на партията също се присъединиха към честването.


Русе

24 януари 2011 година Пресцентър на ГЕРБ - Русе

С подкрепата на ГЕРБ – Русе 11 – годишният Петър Тодоров спечели титлата „Принц Юнивърс 2011” в Москва


С подкрепата на ПП ГЕРБ – Русе Петър Тодоров -още едно златно дете на България, постигна голям успех в Москва. 11 – годишният китарист от НУИ „Проф. Веселин Стоянов” спечели титлата „Принц Юнивърс 2011” на провелия се между 5 и 10 януари 2011 година конкурс за красота и таланти PRINCE & PRINCESS UNIVERSE 2011.


Петър Тодоров е на 11 години , ученик в НУИ” Проф.В.Стоянов” - Русе. Занимава се с пеене, свири на класическа китара, обича да рисува и се обучава в школата за модели на Агенция "Елит Д Моделс" на Диана Поптонева. През пролетта печели титлата "Малък Мистър Русе", а след това и "Малък мистър България 2010" и Little Мister Planet 2010. Наградите му на фестивали са многобройни, а зад тях стои много труд и репетиции.


За Москва се готви с огромно вълнение. Негова слабост са руските песни, а на международния конкурс Little Мiss and Mister Planet с песента на Алла Пугачова разтопи сърцата на журито и зрителите.

Русе

12 януари 2011 година Пресцентър на ГЕРБ - Русе