вторник, 31 май 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев: Обществените поръчки по ремонта на сградата на Операта са проведени в Министерство на културата



Приемна на народния представител от  ГЕРБ в19-и МИР – Русе Пламен Нунев се провежда на 30 май 2011 година /понеделник/. От 10 до 13 часа той приема граждани в офиса на ГЕРБ на ул. «Чипровци» № 2, в търговски комплекс «Родина», ет. 2. В работата му помагат общинските съветници от ГЕРБ в Общински съвет Русе Свилен Иванов и Бедрос Пехливанян. Поради големия брой желаещи вероятно приемната ще продължи по – дълго от предвиденото.

Г-н Нунев се спря на някои важни за Русе и областта въпроси. Последните новини бяха свързани с посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелив в Русе в четвъртък. Сериозна рехабилитация на Дунав мост не е правена от 1955 година до момента. В момента се прави количествено стойностна сметка за ремонта, която ще бъде готова до края на деня. След това ще бъде изпратена до Агенция «Пътна инфраструктура», за да се случи съвсем бързо работата по моста до 2 седмици.

Проектът за Кръгово кръстовище при град Бяла – етап 2 предвижда изграждане на четирилентов път с дължина 1.1 км. По посока Русе. В момента се подготвят процедури по обществена поръчка. Обектът засега е спрян с Акт 10. Стойността е около 3 млн. лева, парите са осигурени, посочи депутатът. Приключили са отчуждителните процедури. Въпрос на време е да се започнат строителните работи. До седмица – две ще стартират обществените поръчки. На й- късно трябва да има готовност до месец септември. Областно пътно управление – Русе има готовност в тази посока. Този пътен възел ще е част от бъдещия четирилентов скоростен път Русе – Бяла – Велико Търново, който е част от еврокоридор № 9. Според Пламен Нунев след започване строителството на автомагистрала «Хемус» от 2014 година пътуващите ще се включват в магистралата в района на Търново за посока София. Нещата имат положителна перспектива за пътната инфраструктура в района. Това е един от основните приоритети на нашето правителство, завърши той.

Обществените поръчки по ремонта на сградата на Операта са проведени в Министерство на културата. Има определена фирма – изпълнител, която е спечелила конкурса. Сега текат процедури по обжалване. Скоро обаче процедурата по ремонта на покрива и самото здание ще бъде задвижена. В договора с изпълнителя същият е задължен да завърши обекта за 50 дни.
Отделени са пари и за зала «Филхармония» /Дома на културата/ в размер на 900 000 лева.

Приемната на 2 юни на общинския съветник от ГЕРБ в Русе Людмил Радулов ще бъде насочена към проблемите на младите хора


Приемна на общинския съветник от ГЕРБ - Русе Людмил Радулов ще се проведе на 2 юни 2011 година /четвъртък/, от 17 до 19 часа в офиса на ГЕРБ на ул. «Чипровци» № 2, в търговски комплекс «Родина», ет. 2. Тя ще бъде насочена към проблемите на младите хора в нашия град.

понеделник, 30 май 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев откри първия фолклорен събор „Бяла и приятели



Първият фолклорен събор "Бяла и приятели" има амбиции да обхване цяла Северна България по време на следващите си издания. Това стана ясно днес по време на откриването на събитието, което събра в читалището в центъра на Бяла 463 участници и още стотици зрители от страната и региона. Културната проява е част от майските празници на община Бяла и бе открита от специалния гост - народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев.

Съборът получи финансова подкрепа на Министерството на културата и на председателя на Общински съвет - Бяла Димитър Славов. Председателят на читалището Милка Димитрова не скри задоволството от изявите на сцената на самодейците от Полско Косово, село Вардим, Бяла, Караманово, Царевец, Кривина, Долна Студена, Стърмен, Полско Пъдарево, Босилковци, Обединение, Дряновец, Раданово, Паламарца, Козловец, Малорад, Ценово, Борово, Горна Оряховица и др.

Благодарение на ГЕРБ Мартен става център на хокея на трева за община Русе






Град Мартен става център на хокея на трева за община Русе. Това стана ясно днес след състоялия се демонстрационен мач по инициатива на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и общинския съветник от ГЕРБ в ОбС - Русе Веско Маринов на градския стадион в града до Русе. Малки и големи се събраха, за да наблюдават срещата между юношеските отбори на Главиница и Бяла. Сред гостите бяха още областният управител Пламен Стоилов, кметовете на Мартен и Сандрово, председателят на българската федерация по хокей на трева Антонио Антонов, Данчо Пенев, председател на СКХТ „Бяла”, спортни деятели.

Народният представител и областният управител приветстваха жителите на Мартен и бъдещият спортен тим от младежи на града. Предстои регистрация на спортен клуб, чиито председател ще е Веско Маринов. В същото време днес децата получиха дар от федерацията - нови стикове и топки за игра. Бъдещият ръководител на клуба получи пълен комплект с документи, уреждащи статута на федерацията, нейния устав и правила за работа. Скоро ще бъде доставен и нов комплект за вратаря на отбора. Обмисля се вариант за създаване на игрище с изкуствено покритие в града, където младежите ще могат да тренират целогодишно.

Федерацията е на почти 20 години. В Бяла е създаден третият в България клуб по хокей на трева. Мартенският ще бъде с номер 46.

Евродепутатът Владимир Уручев и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев откриха Европейския ден на минералите





Откриването на Европейския ден на минералите 2011 стартира днес от България. Страната ни дава начало на Европейския ден на минералите 2011, който тази година ще се проведе от 13 до 15 май в 50 места на 20 европейски страни.

Тържественото отбелязване на събитието се провежда на открита кариера за кварц-каолинова суровина на „Каолин“ АД в град Ветово. На церемонията присъстваха Владимир Уручев, български представител на Европейския парламент; Пламен Нунев, народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе; Пламен Стоилов, областен управител; Милена Ценова, началник на политическия кабинет на министерството на икономиката, енергетиката и туризма; Кристофър Бойд от Европейската комисия; Рейхан Хабил, кмет на Община Ветово; Нида Ахмедов, кмет на Община Каолиново; Стефан Димитров, кмет на Община Димитровград; д-р Мишел Реми, директор и генерален секретар на IMA Europe; Петко Димитров – зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България; Иван Андреев – Изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара; Надежда Лазарова, главен секретар на Българската асоциация на производителите на инертни материали; доц. д-р Любен Тотев, декан на „Минно-технологичен факултет“ на МГУ „Св. Иван Рилски“; минни компании и водещи производители на стъкло и фаянс.

Европейският ден на минералите 2011 се провежда с личната подкрепа на еврокомисаря по околната среда Янез Поточник, който отправи специално видеопоздравление, подготвено за събитието. Г-н Поточник изрази желанието си за съвместна работа при въвеждането на Пътна карта за ресурсно-ефективна Европа като част от стратегията ЕС 2020. „Минно-добивният сектор може да запази благата на нашата околна среда. Добивният бранш има опит в интегрираното планиране, управление и рекултивация – дейностите, които са добри, както за биологичното разнообразие, така и за стопанската дейност”, допълни еврокомисарят по околна среда.

Голямо почистване организираха членове и симпатизанти на ГЕРБ в Русе


Членове и симпатизанти на ГЕРБ в Русе организираха голямо почистване в събота /14 май 2011 година/ след 10 часа в жилищните комплекси „Дружба” и „Чародейка”. Почистени бяха зелени площи и пространства за обществено ползване в кв. „Чародейка Юг” – пред Търговския комплекс със същото име, в кв. „Чародейка Север” – зад блок 305, в квартал „Дружба 1” – до спортната площадка и около блок 9, квартал „Дружба 2” – около терасата на „Левента”, квартал „Дружба 3” - около комплекс „Олимпия”. За целта бъха раздадени безплатно чували и ръкавици. Канят се гражданите да се включат в почистването.