понеделник, 6 юни 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев: С Русенска митрополия са предприети стъпки за подобряване условията и инфраструктурата в храмовете на територията на Русенска област


По време на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев съобщи, че заедно с Русенска митрополия са предприети стъпки за подобряване условията и инфраструктурата в храмовете на територията на Русенска област.

Направен е преглед на състоянието както на църквите, така и на джамиите. Състоянието на последните е добро в региона. Преписки с данни и снимки са изпратени в Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет. Взето е решение в рамките на възможностите от бюджета да се дадат пари за ремонт. Арменската църква в Русе е една от най - старите в региона и там тече ремонт.

Започна извършването на ремонт на църквите в общините от областта. Ремонтира се храмът в село Ряхово, където дограмата е прогнила. Кметът на населеното място е поел ангажимент да направи и оградата. В село Каран Върбовка /община Две могили/ покривът на църквата тече.

През месец октомври миналата година министърът на културата Вежди Рашидов и Пламен Нунев направиха дарение, а събрани и към 2000 лева от аренда на църковни земи. В село Черешово /община Сливо поле/ ремонтът дори вече е завършил. Предстои да се отпуснат средства за селата Борисово, Полско Косово, Екзарх Йосиф. За тези населени места ще се съдейства да се случат нещата по - бързо. Към 10 000 лева са отпуснати за сградата на Русенска митрополия.

В Екзарх Йосиф /община Борово/ е направена количествено - стойностна сметка за 12 000 лева. За всичките храмове ще се изразходват към 45 000 лева /средно по 5000 лева се дават от държавата/. Догодина ще се потърси възможност да се включат в ремонтните работи още църкви. Дейностите ще стават по стопански начин, за да се изразходват парите максимално целесъобразно.

Народният представител Пламен Нунев участва в честването Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в село Кривина



Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев.участва в честването Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в село Кривина /община Ценово/ на 4 юни 2011 година /събота/. Събитието, което по традиция се отбелязва всяка година в центъра на населеното място събра пред читалище „Отец Паисий” стотици граждани и гости. Официалната част започна с мемориална церемония, припомняща имената на българските революционери, паднали в борбата срещу поробителя. Тя продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на героите в центъра на Кривина от името на ГЕРБ, община Ценово, Общински съвет – Ценово и кметството. В словото си пред множеството г-н Нунев отбеляза подвига на Христо Ботев и неговата чета, както и заслугите на жителите на Кривина в борбите за свобода и запазване на независимостта на България.

По – късно вечерта продължи с изпълнения на самодейни състави и хора, с което бе уважен и празника на селото, отбелязван на същата дата. Накрая небето над Кривина бе озарено от илюминации.

сряда, 1 юни 2011 г.

Дарение за детска градина направи ГЕРБ в Малко Враново

ПП ГЕРБ - Сливо поле дари днес играчки и  сладкиши на децата от детска градина с. Малко Враново по повод Деня на детето.

Малките палавници от детската градина в с. Малко Враново бяха приятно изненадани от играчките и сладкишите , които получиха  на детското парти , което беше организирано в ресторанта на центъра на населеното място. Координаторът на ПП ГЕРБ – Сливо поле  - Красимир Симеонов и техническият сътрудник Румяна Георгиева връчиха поздравителен адрес от депутатите от 19 МИР –Русе  и почерпиха децата за техният празник, като им пожелаха  много здраве и щастливо детство, а радостните малчугани ги поздравиха с песни и танци.

Дарение за училище ще направи ГЕРБ в Баниска


Дарение от ПП ГЕРБ ще бъде направено утре /2 юни 2011 година/ в община Две могили. Специална табела ще бъде предоставена на ОУ ” Христо Ботев” с. Баниска послучай патронния празник на училището и Деня на Ботев.