понеделник, 29 август 2011 г.

Нептунова вечер се състоя в Ряхово с подкрепата на ГЕРБ


По повод Деня на река Дунав на 26.08.2011г. /петък/ вечерта в с. Ряхово се проведе се проведе традиционният за селото празник. Наречен е “Нептунова вечер”. ГЕРБ за поредна година оказа подкрепа на Народно читалище ”Познай себе си” - с. Ряхово, за да се случи събитието. Подготвена бе литературно-музикална програма, в която  активно участие вземаха членове на Жени ГЕРБ – Русе и Сливо поле и самодейците от читалището. Атракция в програмата бе посрещането на Нептун и неговата свита на брега на Дунава от стотиците събрали се граждани. Присъстващите получиха кръщелни свидетелства с нови, морски имена.

Празникът бе уважен от председателя на Общински съвет – Сливо поле Валентин Атанасов, общински съветници от ГЕРБ в общината и други гости.


         28 август 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе

сряда, 24 август 2011 г.

Нептунова вечер ще се състои в Ряхово с подкрепата на ГЕРБ

По повод Деня на река Дунав на 26.08.2011г. /петък/ вечерта в с. Ряхово ще се проведе се проведе традиционният за селото празник. Наречен е “Нептунова вечер”. ГЕРБ за поредна година оказва подкрепа на Народно читалище ”Познай себе си” - с. Ряхово, за да се случи събитието. Подготвена е литературно-музикална програма, в която  активно участие ще вземат Жени ГЕРБ – Русе и Сливо поле и самодейците от читалището. Атракция в програмата е посрещането на Нептун и неговата свита на брега на Дунава. Присъстващите ще получат кръщелни свидетелства с нови, морски имена.

Празникът ще бъде уважен от председателя на Общински съвет – Сливо поле Валентин Атанасов, общински съветници от ГЕРБ в общината и други гости.


         24 август 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе

вторник, 23 август 2011 г.

Знамето на кампанията „Да изчистим България за един ден” се развя пред сградата на Областна администрация - Русе





Областният управител Пламен Стоилов получи днес знамето на кампанията на бТВ „Да изчистим България за един ден”. То му беше връчено от програмния директор на радио „JAZZ FM” и водещ Светослав Николов в присъствието на всички служители на администрацията и на регионални и национални медии. Г-н Николов пожела „На добър час” на Областната администрация в кампанията за почистване.

Областният управител Пламен Стоилов изрази категоричната си подкрепа за инициативата и допълни, че Областната администрация винаги е заставала зад благородни кампании като тази. Той припомни, че през пролетта администрацията се присъедини към инициативата на бТВ, като почисти едно от любимите места за отдих на русенци – Парка на възрожденците. Областният управител заяви още, че се надава, че след като Областната администрация вече е част от кампанията, ще успее да убеди повече русенци да излязат на 21 април 2012 г., за да превърнат Русе освен в най-красивия, и в най-чистия град в страната.

Общо 10 Областни администрации в страната вече са се присъединили към кампанията „Да изчистим България за един ден”. Днес подкрепата си за инициативата наред с Русенската администрация, заявиха и тези в Добрич, Видин, Габрово и Перник. Знамето на кампанията получиха и Областните администрации в Стара Загора, Кюстендил, Монтана, Враца и Ловеч.

ГЕРБ сезира Общинска избирателна комисия – Русе за нарушения от страна на РЗС





Областният ръководител на ГЕРБ Пламен Нунев и Свилен Иванов внесоха този следобед /23 август 2011 година/ в Общинска избирателна комисия – Русе жалба за нарушения на изборното законодателство от страна на РЗС в Русе. Пламен Нунев подчерта, че чл. 128 от Изборния кодекс определя началото на предизборната кампания – 30 дни преди деня на избора. Това означава, че от 23 септември може да се осъществява предизборна агитация на територията на град Русе, Русенска област и страната. В същото време още вчера на централни места /кръстовища/ в Русе се появиха големи билбордове с лика на Пламен Цветков – кандидат за кмет на община Русе, номиниран от политическа партия „Ред, законност и справедливост”. Надписът отдолу гласи: „Едни избори БЕЗ купени гласове в Русе”.

Наред с това в сайт на регионална станция на известно национално радио от тази сутрин бе поставен „банер” с лика на Пламен Цветков. Под образа му е посочено, че той е кандидат за кмет на община Русе. В пощенски кутии на жилищни блокове вече се разпространяват листовки с лика на г-н Цветков. Всичко това става в нарушение на чл. 134 ал. 1 от Изборния кодекс. На председателя и членовете на ОИК в Русе бяха предоставени снимки и писмени доказателства към жалбата. Председателят и Иван Иванов се ангажира след разглеждане на жалбата да се вземат мерки според правомощията на комисията. При установено нарушение изображенията върху билбордовете ще трябва да се премахнат, а „банер” - ът – свален от въпросния сайт.

За нарушението ще се сезира и Централната избирателна комисия.


   

ГЕРБ внесе първи документи в Общинска избирателна комисия – Русе



Тази вечер /22 август 2011 година/ представителите на ПП ГЕРБ Свилен Иванов, Бедрос Пехливанян и кандидата за кмет на община Русе Пламен Стоилов депозираха необходимите документи за регистрация и участие в изборите за кмет и общински съветници. Това се случи към 18 часа в заседателната зала на Общинската избирателна комисия – Русе, след като младежи от ГЕРБ „пазиха ред” поне час преди регистрацията. Близо 15 минути продължи проверката на книжата, като приключи успешно. С ръкостискания и пожелания за успех се разделиха представителите на ГЕРБ и членовете на комисията.

         22 август 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе

Приемна на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев ще се проведе на 24 август в Бяла



На 24 август 2011 година /сряда/ в централния офис на ПП ГЕРБ в гр. Бяла ще се проведе приемна на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев. Тя ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 11.30 часа. В приемната ще участват още общински съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Бяла. Адресът на офиса е пл. „Екзарх Йосиф І”, №1, ет.2, стая №3.


         22 август 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе

неделя, 21 август 2011 г.

ПП ГЕРБ първа депозира документи в Общинската избирателна комисия в Борово



ПП ГЕРБ първа депозира документи за регистрация във връзка с участие в местните избори тази есен в Общинската избирателна комисия в Борово днес /19 август 2011 година/. Това стори Валентин Великов и неговите колеги. Също днес се проведе първото заседание на комисията с председател Ростислав Димов. Кметът на община Борово д-р Иван Попов прие всичките 17 члена на ОИК, като ги привества и им пожела безпроблемна и ползотворна работа.


         19 август 2011 година                                          Пресцентър на ГЕРБ - Русе