петък, 14 август 2009 г.

Народните представители Десислава Атанасова и Светлана Ангелова се срещнаха с кметове от община Сливо поле.

На 14 август 2009 година /петък/ народни представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе –Десислава Атанасова и Светлана Ангелова се срещнаха с кметове на населени места и общински съветници в община Сливо поле.

Гостите бяха посрещнати от домакините на срещата – кметът на община Сливо поле Георги Големански и председателя на Общински съвет – Сливо поле Валентин Атанасов.

8 кмета изложиха своите проблеми. Това бяха представителите на селата Малко Враново, Борисово, Ряхово, Бабово, Голямо Враново, Стамболово, Юделник и Кошарна.

Общ проблем за всички се оказа закриването на селските сметища и невъзможността да се извозват отпадъци без нужната техника и съдове на големи разстояния.

Друг проблем е намаляващото и застаряващо население, както и свързаните с това социални проблеми – изплащане на пенсии, снабдяване с лекарства, обслужване от лекари, фелдшери и зъболекари.

От Юделник отново повдигнаха въпроса за сухото дере, преминаващо в средата на селото, където се чакат пари за премахване предпоставките за наводнения. Последното голямо природно бедствие, засегнало къщите на много граждани е било през 2005 година.

Г-н Големански представи стореното от община Сливо поле по отношение на инфраструктурни проекти и финансирането им по оперативни програми.

Народните представители поеха конкретни ангажименти за помощ или съдействие пред други държавни институции. И напомниха, че този вид срещи ще се осъществяват всеки месец с ръководствата на 8-те общини в Русенска област, за да се види къде и какви въпроси възникват впоследствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар