понеделник, 6 юни 2011 г.

Народният представител Пламен Нунев участва в честването Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в село Кривина



Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев.участва в честването Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в село Кривина /община Ценово/ на 4 юни 2011 година /събота/. Събитието, което по традиция се отбелязва всяка година в центъра на населеното място събра пред читалище „Отец Паисий” стотици граждани и гости. Официалната част започна с мемориална церемония, припомняща имената на българските революционери, паднали в борбата срещу поробителя. Тя продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на героите в центъра на Кривина от името на ГЕРБ, община Ценово, Общински съвет – Ценово и кметството. В словото си пред множеството г-н Нунев отбеляза подвига на Христо Ботев и неговата чета, както и заслугите на жителите на Кривина в борбите за свобода и запазване на независимостта на България.

По – късно вечерта продължи с изпълнения на самодейни състави и хора, с което бе уважен и празника на селото, отбелязван на същата дата. Накрая небето над Кривина бе озарено от илюминации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар