четвъртък, 5 август 2010 г.

Народният представител Пламен Нунев и областният управител Пламен Стоилов запознаха корейския посланик с възможностите за инвестиции в Русе и региона

Н. Пр. Чън Би-хо, посланик на Република Корея в България пристигна в Русе на 3 август 2010 година по покана на народния представител от 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и областния управител Пламен Стоилов. Това е първата визита на дипломата извън столицата. На официална среща днес в Областната администрация, г-н Нунев и г-н Стоилов запознаха корейския посланик с възможностите за инвестиции в Русе и региона. На разговора присъства и административният секретар на посолството Канг Хуан-джонг.

Областният управител представи на корейския дипломат основните акценти в Дунавската стратегия. На свой ред, посланикът каза, че тя е много сходна като цели и идеи със стратегията на Корейското правителство за използване потенциала на четирите големи реки, които се намират на територията на Южна Корея. Н.Пр. Чън Би-хо прие поканата на народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев и на областния управител Пламен Стоилов да посети повторно Русе и пое ангажимент да предложи на някой от корейските градове със сходна на Русе икономика побратимяване с крайдунавския град. В края на срещата областният управител и корейският дипломат си размениха подаръци. Програмата на посланика продължи с посещение на Пристанищния комплекс, както и на Ро-ро терминала, Дунав мост, проблемният мост до ГКПП - Русе на пътя Русе - Силистра. Н.Пр. Чън Би-хо разгледа и летище „Щръклево”, както и моста край Бяла. Специално внимание бе отделено на Русенския университет, където Негово превъзходителство се запозна с ректора проф. Белоев, разгледа новия корпус, където му бяха показани интерактивни дъски за обучение, както и информационната система в РУ. По негово предложение един студент ще може да се обучава със стипендия в Корея, а бяха набелязани и други съвместни инициативи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар