сряда, 18 август 2010 г.

Областният управител Пламен Стоилов се срещна с треньора на Националния женски баскетболен отбор и с изпълнителния директор на БФБ

Областният управител Пламен Стоилов се срещна днес с треньора на Националния женски баскетболен отбор Хосе Мария Бусета, с изпълнителния директор на Българката федерация по баскетбол Георги Глушков и с председателя на УС на БК „Дунав” Николай Падалски. Поводът е предстоящия тази вечер двубой между българския и турския национални отбори в русенската зала „Дунав”.

Стоилов изрази надежда, че българките ще извоюват победа. Той допълни, че следи всички срещи на националите, както и на русенския женски баскетболен отбор и няма да пропусне да подкрепи наживо дамите тази вачер. Областният управител увери Георги Глушков, че в негово лице и в това на правителството, българският спорт има сериозна подкрепа и че се стремят към връщането на старата спортна слава на Русе. Стоилов благодари на ръководството на БФБ, че е избрало Русе за провеждането на двубоя.

На свой ред, Хосе Мария Бусета благодари за добрата и позитивна атмосфера, с която Русе е посрещнал Националния женски баскетболен отбор. Той допълни, че тима има нужда да играе пред публика, която му вярва. По думите на треньора на българските национали, Русе е столицата на българския женски баскетбол. Като доказателство за това, той посочи факта, че живее в Испания и е чувал за русенския тим. Бусета изрази надежда, че местният отбор ще играе отново в лигата.

Николай Падалски припомни, че Русенският женски баскетболен отбор е първия завоювал медал за Русе в областта на колективните спортове. Той определи като уникална изградената в града детско-юношеска школа и допълни, че затрудненията му като президент на клуба са резултат от желанието му да има и школа и силен представителен отбор.

В края на срещата, областният управител Пламен Стоилов увери гостите си, че спортът е един от приоритетите на правителството, като основните му цели са възстановяването на спортната база и връщането на младите хора на стадионите, залите и игрищата. Стоилов подари на Бусета и Глушков по една картина с изглед от Русе и пожела успех на българските националки в тазвечершната среща.


Няма коментари:

Публикуване на коментар