петък, 22 май 2009 г.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с ученици, учители и директори на професионални гимназии в Русе

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и капитанът на кораба на БРП „Рожен” днес /22 май 2009 година/ напътстваха млади отличници от русенски учебни заведения в тънкостите на корабоводенето от мостика на плавателния съд по обед. Това събитие е част от кампанията на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент в града ни, като по този начин се подчерта отношението на политическата сила към младите и образовани хора в Русенска област и страната, както и трансграничното сътрудничество с Румъния. С представители на румънската страна на борда на разговаряха петима кандидат-евродепутати. Това бяха Андрей Ковачев, Мария Неделчева, Станислав Петков и русенката Ренета Рашкова. Близо едночасовата разходка до Дунав мост и обратно бе удоволствие и за представителите на Областното ръководство на ГЕРБ, водено от областния ръководител Пламен Нунев, както и директори и учители на професионални гимназии от града.

Ето какво каза Цветан Цветанов – лидер на на ГЕРБ пред медиите по повод инициативата: „Даваме нов старт на отличниците, които завършват заедно с директорите на училища. ПП ГЕРБ, кандидатите за евродепутати и водачът на листата Румяна Желева правим тази инициатива, за да можем да се срещнем с пълните отличници на русенските училища. И това, което бяхме обещали за тях, едно по – добро европейско бъдеще. В началото на мандата на новия парламент всичките тези 16 деца ще посетят Брюксел, за да се запознаят с функционирането на най – голямата европейска институция, от която зависи и бъдещето на България. Искам да им благодаря сърдечно, да им пожелая попътен вятър в живота и в бурното море на живота, в което влизат. Убеден съм, че всички ние като родители, а и техните директори, които ги учат са създали деца, които ще направят всичко възможно страната да бъде променена и всеки един от тях тази година, навършвайки 18 години, ще упражни правото си на глас. Защото техният глас трябва да бъде чут, а те трябва да са съпричастни както към бъдещето на страната, така и към своето бъдеще. Надявам се, че ще успеем с тяхна подкрепа, с подкрепата на техните родители, баби и дядовци да направим държавата действително европейска държава.”

Г-н Цветанов изтъкна, че при смяна на управлението сега и веднага ще можем да постигнем това. „Две крачки – една цел” – махането на тройната коалиция. Всички ние трябва да докажем, че България може да се бори с корупцията, да строи магистрали, да гарантира личната сигурност на младите, които ние искаме да останат в България. 80 000 българи са напуснали страната си, за да учат в чужди учебни заведения. Тогава е малък процентът на завърнали се в родината си. Понастоящем страната ни не може да предостави реална професионална реализация на децата ни, които искат да са част от голяма Европа. Затова държавата, директорите и учителите трябва да променят системата. Понастоящем правителството нехае за висшето и средното образование. Няма достатъчно финансиране. При делегираните бюджети няма гарантиране за завършване или стартиране на новата учебна година.

„Нека да отидем да се възползваме от конституционното си право, защото това е важно за самите нас. Защото случайността, 20 % избирателна активност, купуването на гласове, което вече е патентована марка на управляващитете партии, които вадят огромен финансов ресурс, могат да имат за противодействие само високата избирателна активност”.

Важността на тези избори ще определят бъдещето на нашата държава.

Г-н Цветанов подчерта, че предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде скромна и ще се провежда „лице в лице”. Това е много по – силен ход отколкото скъпите билбордове, публикации в медии. ГЕРБ не иска да изпада в зависимостта, в която са изпаднали други политически сили у нас. Няма да се залага и на черния PR по подобие на други партии у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар