сряда, 8 юли 2009 г.

МГЕРБ ще почиства агитационни материали в Русе днес и утре

Днес /8 юли 2009 г./ след 10.30 часа МГЕРБ – Русе ще проведе акция по почистване на град Русе от неправомерно разлепени агитационни материали на различни политически сили. Инициативата започва от ул. „Борисова” и се пренесе на бул. „Цар Освободител”. В нея ще се включи областният ръководител на МГЕРБ Стефан Стефанов, както и организационният секретар на структурата Кристиян Топалов. Младежите ще премахнат плакати, залепени на нерегламентирани със заповедта на кмета на община Русе Божидар Йотов места. Младежите няма да премахват плакати от металните табла с форма на призма, посочени в заповедта като места за залепване на агитационни материали. Причината е в това, че община Русе ще има грижата след приключване на кампанията да прибере изцяло таблата. Също така няма да се премахват плакати от местата за реклама, стопанисвани от ОП „АРТ”. Няма да се премахват плакатите и от платната на частни строителни обекти, собственост на членове и симпатизанти на ГЕРБ в Русе, както и от магазини и др. обекти, където те са залепени от вътрешната страна. За това ще имат грижата техните стопани. Младежите ще премахнат и част от агитационните материали по стълбовете на тролейбуснита мрежа и пр. Места /доколкото им стигат силите/.

„Целият град е така безобразно облепен, че ние няма да успеем да го почистим. ГЕРБ лепеше само на позволените с кметска заповед места, но други политически сили не се съобразиха с това. Примерите са навсякъде – по автобусни спирки, стени на блокове и пр.”, каза Стефан Стефанов.

Той прикани останалите политически сили да спазят 3-дневния срок за почистване на агитационните материали след провеждане на изборите. А той изтича днес.

Не за първи път МГЕРБ осъществява подобна акция в Русе и региона. Това се случва след провеждането на всички избори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар