вторник, 18 май 2010 г.

Жителите на „Чародейка” потърсиха за съдействие народния представител Пламен Нунев и общинските съветници от ГЕРБ за решаване на проблеми в кварталите

„Тук е като след бомбардировка!”, „По – зле сме и от квартал „Селемея”!”, „Като забравени от Бога сме!”, „Помогнете да стане нещо!”, „Повече от 20 години нищо не прави общината за района!”

Това бяха само част от възгласите на недоволни възрастни и млади мъже и жени и техните деца. Всички те са жители на кварталите „Чародейка Север” и „Чародейка Юг”. В свои подписки настояват за решаване на ред въпроси от най – елементарен характер, повечето от които от компетентността на общинска администрация – Русе. По настояване на стотиците хора на 18 май вечерта бяха народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, председателят на Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев, общинските съветници от ГЕРБ Бедрос Пехливанян и Димитър Кънчев. При първата среща в района на блок 305-и бяха поставени ред искания като изграждане на аптека, детска градина, облагородяване на зелените площи, нови детски площадки, улици и паркинги. Гражданите емоционално споделиха, че кмет и общинска администрация са сезирани многократно за техните искания, но ответна реакция почти няма. Затова народния представител и съветниците поеха ангажимент да информират чрез общинските съветници гражданите след поставени акуални питания в хода на сесията на Общински съвет – Русе на 20 май. Въпреки липсата на достатъчно средства в общинския бюджет в кризисната 2010 година ще се настоява администрацията да предостави цялостна визия за това какво трябва да се направи в квартал „Чародейка Север”. И да се върви „стъпка по стъпка” към подобряване условията на живот там.

Подписка от стотици живеещи в района на блоковете 111, 112, 119 и други на свой ред получиха Пламен Нунев и съветниците от другото спонтанно събрание в междублоковото пространство зад търговски център „Чародейка”. Първоначалните седем конкретни искания се увеличиха. Те започват от възстановяване на асфалтовото покритие на малкото улици в квартала до ново осветление и изместване на улични осветителни стълбове, премахване на съдове за смет от неподходящи места, изграждане на детски площадки и пр.

Част от проблемите, които можеха да се решат с помощта на общинските съветници от ГЕРБ, вече са решени в близо 20 – дневен срок след провеждане на редовните им приемни в районите. Другите, които изискват по – сериозни инвестиции от страна на община Русе, засега очакват адекватен отговор от страна на общинска администрация – Русе.

Поет е ангажимент за нова среща след месец – месецз и половина, за да се осведомят присъстващите русенци какво е направено по възложените задачи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар