вторник, 8 декември 2009 г.

Народните представители от ГЕРБ проведоха приемна в Борово

На 7 декември 2009 година народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе Пламен Нунев и Даниела Миткова проведоха приемни в населени места от Русенска област.

В Борово приемната се състоя от 12.30 часа в клуба на ГЕРБ. В нея се включиха кметът на община Борово д-р Иван Попов, заместникът му Божидар Янков, общинските съветници от групата на ГЕРБ в община Борово, кметове на населени места.

Любен Божинов настоя да се помогне на болницата в Бяла по отношение обновяване на оборудването. Г-н Нунев напомни, че при посещението на министъра на здравеопазването е поет ангажимент за доставка на нов апарат за хемодиализа. Наред с това бе пояснено, че болницата е общинска и възможностите на държавата да се намесва в работата и са ограничени. Любен Божинов помоли и за една нова линейка.

Кметът д-р Попов се спря на работата по подготовка на проект за специализиран транспорт за хората с увреждания до рехабилитация. За него хората от селата в общината настояват от известно време. Смята, се че кметовете по селата могат да изготвят график, за да може МПС-то да обикаля и обслужва нуждаещите се. Разбира се, проектът трябва да бъде одобрен за финансиране.

З. Ангелов предложи да се създаде акредитирана лаборатория за пчелния мед у нас. Целта е дребните производители да не бъдат принудени да продават на големите фабрики за преработка качествената си продукция. Г-н Ангелов смята, че със заповед на министъра на земеделието от предходното правителство е въведено това задължение за преработка на меда, касаещо всички, които искат да изнасят. Същата заповед би трябвало да се отмени. Г-н Ангелов се поинтересува и за финансирането на мерките по Програмата за развитие на селските райони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар