вторник, 8 декември 2009 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР-Русе проведоха приемна в Ряхово

На 7 декември народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе Пламен Нунев и Даниела Миткова проведоха приемни в населени места от Русенска област.

В Ряхово приемната се състоя от 10 часа в малкия салон на читалището, който бе почти препълнен не само от ряховчани, но и от жители на съседни села. В нея се включиха председателят на общински съвет – Сливо поле, общинските съветници от групата на ГЕРБ в община Сливо поле, кметът на Ряхово.

В хода на приемната г-н Нунев запозна присъстващите с актуални проблеми на обществено – политическата обстановка. „Провеждаме непопулярни мерки. Боли, много боли, но това се случва защото 20 години никой не е правил необходимите промени за доброто на гражданите”.

На гражданите бяха разяснени промените в данъчното законодателство, касаещи акциза върху домашно приготвения алкохол, здравеопазването, пенсионерите, облекченията за земеделските производители. Оказа се, че за разлика от други села, където председателите на кооперациите помагат на кметовете, то в Ряхово е обратното. Кооператорите изразиха своето недоволство от случващото се в земеделската кооперация и липсата на диалог с председателя и.

Засегнат бе въпросът с голяма инвестиция в Ряхово – възраждането на спортния комплекс през това лято. Само за почистване на терена са вложени към 150 000 лева. Наемателят му обаче е засегнат от кризата и поиска намаляване на наема от близо 4000 лева заради последствията от икономическата криза. Близо 3000 човека са използвали само картингпистата /една от малкото в България/ досега, посочи кметът, а оживлението за спортните прояви радва малки и големи в селото. Затова трябва да се направи всичко възможно да му се помогне в зимните месеци, когато откритото съоръжение се ползва по – малко. Исканията на ряховчани бяха адресирани към общинските съветници. До месец ще има яснота по темата.

Албена Илиева /притежател на шивашки цех в Борисово/ се пожали на народните представители от големите глоби от страна на НАП, Инспекцията по труда и помоли да се променят законите с оглед облекчаване длъжниците към фиска в условията на икономическа криза. В община Сливо поле е имало 6 шивашки цеха, но този в Ряхово вече е закрит.

Село Ряхово може да кандидатства с проекти по облагородяване на селото, ризползване на спортната зала, където в нминалото са се провеждали национални състезания, земеделието и пр. Народните представители от ГЕРБ в Русенска област ще помогнат те да се случат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар