неделя, 6 септември 2009 г.

Нов ЖП прелез в Борово

На 5 септември 2009 година /събота / в град Борово се състоя официална церемония по откриване на нов железопътен прелез. Събитието се случи по обед в присъствието на много граждани и гости в рамките на честванията Деня на община Борово и отбелязване 25-а годишнина от обявяването на Борово за град.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Даниела Миткова, областният управител на Русенска област Пламен Стоилов и кметът на община Борово д-р Иван Попов прерязаха лентата на изграденото за близо 2 седмици инфраструктурно съоръжение от голяма важност за безопасността в града.

Г-н Стоилов приветства присъстващите и пожела безаварийна експлоатация на прелеза. Огнян Георгиев – началник на ж. п. секция – Русе, предаде на г-н Попов поздравителен адрес от свое име, както и от името на националното сдружение „Изберете българското”. Свещенослужител отслужи благодарствен молебен. Д-р Попов плисна вода от менче по стар български обичай върху прелеза, за да служи по – дълго време на боровчани. Гостите бяха изпратени с хляб и сол, както и изпълнения на духовия оркестър от Златарица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар