вторник, 15 септември 2009 г.

Пламен Нунев, Пламен Стоилов и Бедрос Пехливанян се срещнаха с общинското ръководство, граждани, членове и симпатизанти на ГЕРБ в Борово

На 12 септември 2009 година /събота/ следобед в клуба на политическа партия ГЕРБ в община Борово се проведе среща на народния представител от 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, областният управител на Русе Пламен Стоилов, председателят на групата общински съветници на ГЕРБ – Русе Бедрос Пехливанян и членове на областното ръководство на най–голямата дясна политическа сила в България и Русенска област с общинското ръководство, членове, симпатизанти и граждани на община Борово.
Домакини на срещата бяха общинският ръководител Валентин Панайотов Великов, Зарко Ангелов. В събитието се включиха кметът на община Борово д-р Иван Попов, неговият заместник Божидар Янков, кметове на населени места от общината – Брестовица, Обретеник и пр.

Народният представител и областният управител бяха посрещнати по стар български обичай с домашна питка, мед и сол. Те получиха в дар гербери.

В началото на беседата г-н Нунев очерта приоритетите на работа на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе, в кои комисии на Народното събрание са ангажирани като експерти и напомни още веднъж, че срещите с общинските ръководства и гражданите на областта ще се случват всеки месец в дните събота, неделя и понеделник по предварително изготвен график.

Депутатът накратко разказа за работата на русенските депутати в Парламента от избирането им досега, подчерта някои от инициативите, по които вече са потърсени или намерени решения, както и бъдещи задачи. „Предстоят много непопулярни мерки в близките седмици”, предупреди г-н Нунев и добави, че те ще се случат поради дългото отлагане на проблеми от предишното правителство. Неизбежно зимата ще бъде много тежък период на изпитание за българите поради „дупките” в държавния бюджет и тежкото наследство от предходното управление на тройната коалиция.

Г-н Нунев обяви пред представителите на местната власт, че трябва да поставят проблемите си по време на срещите, за да се търси възможно най – бързо и добро решение навреме. Така, в началото на есенно – зимния сезон бе обсъдена потребността от тежка извличаща машина за пътните участъци на общината при заснежаване. Предстои депозиране на искане пред Министъра на отбраната за 1 брой верижна техника. Областният управител Пламен Стоилов е поел ангажимент в тази насока пред кмета на община Борово за съдействие.

Пламен Нунев се свърза веднага с ресорния зам. – министър по земеделието във връзка с поставено питане за скъсени срокове и спряно финансиране по мерки 321 и 322 на Програмата за селските райони.

За село Баниска е осигурен вече един 32 – местен автобус за транспорт на ученици с помощта на Министерството на образованието.

Не бе забравен и болният въпрос с ниските пенсии. От началото на следващата година ще бъдат получавани добавки за гражданите с ниски пенсии по критерии, определени вече от МТСП и предизборната програма на ГЕРБ.

Поставена бе темата с финансиране на горивото за транспорта на граждани, страдащи от различни заболявания в общината. Оказа се, че Ford Transit Kombi Van, закупен през март 2009 г., по инициатива на д-р Иван Попов, негово лично финансово участие и спомоществувателството на КТ „Подкрепа” и земеделската кооперация в с. Екзарх Йосиф, сега се използва и за превоз на граждани, коите би трябвало да се транспортират от медицински екипи. С него обаче в “Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания”, който обслужва 90 потребители, се извършва услугата “От врата до врата” за хората, лишени от възможността да се придвижват самостоятелно при посещенията си при личен лекар, лекар-специалисти, при явяване пред трудово-експертни лекарски комисии и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар