четвъртък, 24 септември 2009 г.

Висока оценка за болницата в Бяла от министъра на здравеопазването

По време на посещението си в гр. Русе във връзка с провежданата дискусия на тема ”Необходимите промени в системата на здравеопазването” министърът на здравеопазването Б. Нанев, придружен от зам. министър Митрев и депутатите от 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и Десислава Атанасова на 20.09.2009 година посетиха МБАЛ „Юлия Вревска” – Бяла ЕООД.

Целта на посещението бе представителите на Министерство на здравеопазването да се убедят на място във възможностите на болниците от отдалечени и рискови райони да обслужват рутинната патология в района при спазване на правилата за добра медицинска практика.

Първо посетиха Диагностично – консултативния блок на болницата включващ: клинична и микробиологична лаборатории, кабинет и лаборатория по трансфузионна хематология, отделение за образна диагностика / мамографски, рентгенов, комютърно – томографски и ехографски сектори /, ендоскопски кабинет, кабинети за функционални изследвания на дишането и сърцето.

След това се запознаха и стационарния блок като посетиха Хирургично отделение, Вътрешно отделение, Отделение за хемодиализа, Отделение за анестезия и интензивно лечение, Неврологично отделение, Отделение за физиотерапия и рехабилитация, Детско отделение и АГО.

Посетен бе и филиалът на ЦСМП - Русе в гр. Бяла. В края на срещата те изразиха своето задоволството от окомпектоваността с апаратура и персонал, квалификация на лекарите и дейността на лечебното заведение при обслужване на патологията в общини Бяла, Борово, Ценово и част от община Две могили. Дадоха нужната увереност на ръководството на болницата, че лечебното заведение има своето полагащо му се място на регионалната здравна карта с оглед на диагностични и терапевтични възможностите на болницата и местоположението на града осигуряващо наистина гарантиран достъп на 40400 души до болнична медицинска помощ по специалностите: Вътрешни, Нервни и Детски болести, Хирургия, Акушерство и гинекология, Физиотерапия и рехабилитация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар