сряда, 20 януари 2010 г.

Традиционен турнир по билярд „10-та топка” се проведе в Бяла със съдействието на ГЕРБ

На 16 - 17 01.2010 г. се проведе традиционен турнир по билярд „10-та топка” в гр. Бяла /Русенска област/ в билярд клуб "КОРОНА".

Организатори на турнира бяха ПП "ГЕРБ", Община Бяла, СОПД "КОРОНА" с подкрепата на “Mtel” и с добронамереното съдействие на бизнеса в града. Турнирът бе открит от Евгени Димов председател на СОПД "КОРОНА".който запозна участниците с регламента на турнира,както и с представянето на членовете на клуба в мъжкото и юношесткото първенство на България по билярд за 2009 г. Спечелените от Радостин Димов 11 медала, една купа, двата финала в мъжкото първенство на България, най - добър юноша на евротурнир в Бургас, второто му място в крайното класиране за юноши, 8-ма и 9-та топка, както и шестото му място в крайното му класиране при мъжете са достойни за уважение. Прекрасно се представи и Георги Георгиев с първото си място на 8-ма топка за юноши и третото на 9-та в крайното класиране. Необходимото уважение бе засвидетелствувано и към Галин Димов - едно 5-то и две 9-ти места в мъжките турнири, като същият е 18-ти в крайното класиране. Отлично се представиха Йордан Желязков - с едно 5-то място в тунирите при мъжете, както и две 5-ти при юношите. Липсата на спортно щастие попречи на Маргарит Сашев за по-доброто му представяне в мъжкото първенство за разлика при юношите където има две 5-ти места.

Поздравление към децата и успех в борбата за приза отправи Пламен Нунев – народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе и областен ръководител на ГЕРБ, член на Изпълнителната комисия на партията. Той не скри радостта си от резултатите на членовете на клуба, като ги поздрави и им пожела успех през настоящата спортна година ,както и успех на турнира за всички участници. Мариан Антонов - общински ръководител на ПП "ГЕРБ", както и Ю. Симеонов - кмет на община Бяла, приветстваха състезателите и гостите на турнира. Участниците бяха поздравени с танци от ученици на НУ "Св.св Кирил и Методий"- гр. Бяла. Участвуваха 55 състезатели, от които 38 играха квалификация и излъчиха 14 състезатели. Основната схема бе за 32 състезатели, в която влязоха 18 играча - членове на клуба и 14 състезатели, излъчени след квалификацията. Победител и носител на преносната купа за 2010 г.за втори пореден път е Радостин Евгениев Димов,

На второ място се класира Георги Ангелов Георгиев, трети - Йордан Николаев, четвърти - Денислав Тилянов. Паричните награди за победителите и грамоти връчи кметът на Община Бяла г-н Симеонов в размер на 120 лв.- първо място, 80 лв.- второ място, 60 лв.- трето място и 40 лв. четвърто място. Медалите за победителите,както и ключодържателите с логото на клуба за състезателите направили поне една победа, осигурени от ГЕРБ, връчи Евгени Димов председател на СОПД "КОРОНА" и секретар на общинската организация. Връчени бяха и наградите от Мтел за първите трима в класирането по един GSM и фирмен бележник. В паричните награди с лични средства се включиха и Пламен Нунев и нотариус Димитър Джонов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар