вторник, 19 януари 2010 г.

Жители на Ветовско поставиха проблемите си пред народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Светлана Ангелова

Приемни на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе се проведоха в общините на Русенска област. Редовните ежемесечни приемни се състояха на 18 януари 2010 година /понеделник/.

Приемната на народния представител Светлана Ангелова се състоя в офиса на ПП ГЕРБ в град Ветово. Тя започна в 11 ч. и продължи до 13:30 ч. Присъстваха членове на общинското ръководство и общинските съветници от ГЕРБ в община Ветово.

С проблеми, мнения и запитвания се явиха граждани основно от гр. Ветово и с.. Смирненски . Гражданка от с. Смирненски об
съди проблем за спорен имот и беше насочена към народния представител Десислава Атанасова, която е с юридически компетенции. Отново беше поставен въпроса за морала на кмета д-р Рейхан Хабил и делата, които се водят срещу него. Гражданин подчерта като основен проблем липсата на перспектива пред младите хора и голямата безработица в трудна община като Ветово.

Друг сериозен проблем за гражданите е назначаването в държавни институции (училище, детска градина, община и др.) на хора от други населени места, при налични специалисти и голяма безработица в общината.

За пореден път беше обърнато внимание на липсата на сметосъбираща и сметоизвозваща техника и организация по почистването на общината – липсват контейнери, не се извозват редовно отпадъците.

Възрастни хора поставиха проблема с поддържането на гробищния парк – липсва елементарна поддръжка, не се коси, не се почиства, липсва осветление, затруднен и почти невъзможен е достъпа до гробовете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар