сряда, 20 януари 2010 г.

Народният представител Десислава Атанасова възмутена от зам. - кмета на Ценово, принудил я да се моли за информация

Приемни на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе се проведоха в общините на Русенска област. Редовните ежемесечни приемни се състояха на 18 януари 2010 година /понеделник/. Приемната на народния представител Десислава Атанасова се състоя в офиса на ПП ГЕРБ в Ценово. Тя започна към 11 ч. Присъстваха членове на общинското ръководство и общинския съветник от ГЕРБ в община Ценово. С проблеми, мнения и запитвания се явиха граждани основно от Ценово.

За пореден път е поставен въпросът със затворения храм в селото, което поставя в унизително положение жителите. Според местната власт той е бил затворен, защото бил осквернен по време на необходим ремонт. В същото време стана ясно, че днес /20 януари/ в Ценово трябва да дойде митрополитът от Велико Търново. Поводът е изборът на ново църковно настоятелство, тъй като в края на миналата година е изтекъл мандатът на старото. Очаква се днес също да се повдигне тази тема. Част от Ценовско се води към Великотърновската митрополия. Правена е подписка за преминаване към Русенската митрополия. Решение в тази посока обаче няма.

Поставени са въпросите за снегопочистването и сметопочистването. Понастоящем община Ценово отговаря за тази дейност, но средствата са малко. Хората недоволстват от факта, че боклукът не се изхвърля на сметището, а на нерегламентирани места – като участък от пътя Ценово – Белцов. Ремонтът на сградата на община Ценово /вътрешно освежаване, подмяна на дограма, изграждане на подстъпи за граждани с увреждания/ по линия на програма „Красива България” също повдига въпроси. Хората смятат, че стойността му е твърде висока.

Отново бе засегната и болната тема за сдружението „Екоживотновъдство” във връзка със стопанисване на общински земи. Този път тя бе засегната от бившия кмет на община Ценово Петър Петров.

При опита си да установи контакт с местната власт и получи отговор от кмета Вл. Калинов и зам. – кмета Красимир Танев Десислава Атанасова се натъкна на трудност. Кметът не бе на разположение, а заместникът му вместо да окаже съдействие на народния представител поискал от нея да подаде заявление за достъп до информация. Това се случва след легитимиране на г-жа Атанасова със служебна карта на депутат. Тя се принуждава да напише заявление.

„За първи път ми се случва такова нещо. Тази информация трябва да е публична и да се предоставя на всички граждани. Какво остава за народните представители. Това е скандално!”, каза Десислава Атанасова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар