понеделник, 23 ноември 2009 г.

Росен Плевнелиев и депутатите от ГЕРБ в 19 – и МИР – Русе направиха първа копка на Логистичен парк - Русе

На 23 ноември 2009 година министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев посети по време на еднодневната си визита Индустриалния парк на Русе. Министърът бе придружен от народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Десислава Атанасова, областния управител Пламен Стоилов, неговия заместник Петър Даскалов, кмета на община Русе Божидар Йотов, негови заместници и други официални лица.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, народните представители Пламен Нунев, Десислава Атанасова, кметът на Русе Божидар Йотов и инвеститорите в проекта направиха първата копка на Логистичен Парк Русе.

Логистичен Парк Русе се изгражда в новата индустриална зона на Русе (местността Слатина) върху терен от 53 676 кв. м. Комплексът включва висококачествени модерни складове със светла височина от 10 м., обслужващи офиси и надземни паркинги с 220 паркоместа за автомобили и 92 места за камиони. Паркът се състои от три сгради, като две от тях са основни складови сгради с площи от 13 680 кв. м. и 8 300 кв. м.

Логистичен Парк Русе е професионално планиран проект, който има важна роля за бизнес развитието на региона. Комплексът се намира на един километър разстояние от Дунав мост, до главната българо-румънска магистрала, близо до пристанище Русе-Изток и Свободна зона–Русе, като отстои само на 3 км от центъра на града.

Инвеститор е Бългериън Пропърти Девелъпмънтс, като плановете на компанията включват цялостна реконструкция и развитие на територията на логистичния парк. За целта ще бъдат построени модерни индустриални помещения, които отговарят на най-високите международни стандарти. До този момент в проекта са вложени около 2 млн. евро, като се очаква инвестицията да достигне 12,6 млн. евро. Мастер планът на Логистичен парк Русе е разработен от британското архитектурно дружество Fletcher Architects, което има изключително богат опит в проектирането на индустриални площи, както и от “ПРОКОНСУЛТ” ООД. Строителните и монтажните дейности се извършват от “Интис” ООД и “МСК” АД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар