сряда, 4 ноември 2009 г.

Ветовски проблеми поставени на вниманието на народните представители от ГЕРБ

На 2 ноември 2009 година /понеделник/ се проведоха приемни на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе. Десислава Атанасова и Светлана Ангелова разговаряха с граждани и представители на местната власт в общините Сливо поле, Иваново и Ветово от Русенска област. От 16 до 18 часа се проведе приемната в Русе на адрес: кв. „Родина”, търговски комплекс „Родина” на ул. „Чипровци” № 2, ет. 2, централен офис на ГЕРБ.



В хода на приемната в община Ветово се проведе среща с граждани и общински съветници. Отново бе поставен въпросът с правомерността на връщането на бившия зам. – областен управител Баки Солак на ръководна длъжност в училището в Глоджево.

Диференцираното заплащане във ветовското училище буни духовете на учителите, защото определена от директорката 3 - членна комисия дала за едни възнаграждение в размер от 280 лева, а за други – 600 лева.

Бившата учителка по практика в специалността „Облекло” Светлана Стойкова изказа изумлението си от случващото се в учебното заведение. Специалността не е запазена въпреки острият глад за квалифицирани кадри в шивашките предприятия в региона. Директорката Тезджан Ангелова не и дала обяснение за съкращението през миналата година. Обяснението било „Защото така съм решила”. В момента Светлана учи социална педагогика, за да намери по–добра работа. Проблем има и с отоплението на училището във Ветово, където температурите са по – ниски от нормативно определените от РИОКОЗ–Русе.

Гражданите занимаха народните представители и с още ред лични проблеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар