неделя, 15 ноември 2009 г.

Готов законопроект за съсловна организация на зъботехниците в България предадоха по време на приемна на народните представители от ГЕРБ в Русе

На 9 ноември 2009 година /понеделник/ се проведe приемназа граждани на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе Пламен Нунев в община Ценово. По обед той се срещна с кмета на община Ценово Вл. Калинов и негови служители. От 16 до 19 часа се проведе приемната в Русе /централен офис на ГЕРБ/ заедно с народния представител Светлана Ангелова. Приемната в Русе бе уважена още от общинските съветници Бедрос Пехливанян /председател на групата на ГЕРБ в ОбС – Русе/, д-р Кирил Панайотов и Елка Симеонова.

Представителят на зъботехниците в Русе В. Василев предаде на г-н Нунев готов законопроект за съсловна организация на зъботехниците в България. Проектът е съгласуван с националния Съюз на зъботехниците. В него са заложени положителни практики и законодателни решения от Румъния.

Представители на русенската структура на КНСБ в Български пощи поставиха пред г-н Нунев вълненията на работещите там по повод предстоящото преструктуриране. Служителите най - много се вълнуваха от това дали ще се запази регионалния център, дали ще се закриват станции по селата и на какви принципи ще се оформят 5-те нови АД-та. На 12-и ноември представители на синдикалната организация от Русе ще проведат среща в София с ресорния зам министър от МТИТС.

Г-н Нунев бе заниман с проблем дори от село Водица /община Попово /Търговищко/. Той е свързан с концесиониране на минерален водоизточник и приходите от концесията.

Пенка и Иван Николови – незрящо семейство, се оплакаха на общинските съветници за проблемите, които имат по изграждане на гараж за паркиране на лекия си автомобил. Протести на собственици от бл. 116 попречили те да поставят там бетонната конструкция, въпреки че притежават апартамент и го отдават под наем. В същото време те живеят в близкия блок 114.

Особено остър проблем, засегнал десетки русенци постави възрастна жена. Той засяга лихваря Е. М. Т. „Опарил” се е от него синът на сестра и. Лихварят в Русе е разследван от полицията и ТД на Национална агенция за приходите – Русе. Същият е осъждан, но декларира, че е безработен. В същото време той е лице по десетки сделки за ипотекиране на недвижими имоти в града. Случаят се изяснява, а документите по конкретния казус са предадени на компетентните органи. Поставени бяха още проблеми по качеството на обновяването на Централната ж. п. гара в Русе, въпроси от директора на ОУ „Тома Кърджиев”, ОФД – Русе, от работодатели и пр.

Следващата приемна в Русе ще се състои в началото на месец декември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар