събота, 24 април 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе се срещнаха с делегация от Башкортостан

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова участваха днес /24.04.2010 г./ в среща с делегация от Република Башкортостан. Домакин на събитието бе областният управител Пламен Стоилов, а в него участваха държавният съветник на Президента на Републиката - Сергей Лаврентиев, кметът на град Уфа Павел Качкаев и представители на Министерския съвет на Башкортостан и на Дружеството за приятелство „Башкортостан – България”. На срещата присъстваха Генералният консул на Русия в Русе Михаил Торшин, председателят на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Захари Захариев и управителят на „УФА инвест” Колю Колев.

Представено бе икономическото развитие на Област Русе и възможностите за инвестиране в региона, детайлна информация за Републиката и нейното икономическо състояние и видове производство. Гостите изразиха желание за сътрудничество в различни сфери и най-вече в областта на туризма. В рамките на срещата те отправиха покана за участие на представители на администрацията и бизнеса от Област Русе на бизнес форум, който ще се проведе през месец октомври в Башкортостан.

По време на официалната среща бяха обсъдени и възможностите за организиране на дни на България в Башкортостан и на Башкортостан в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар