събота, 24 април 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе участваха в церемонията по награждаването на националния конкурс „Бог е любов”

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова участваха днес /24.04.2010 г./ в СОУ „Йордан Йовков” – училище с утвърдени традиции в обучението по религия в церемонията по награждаването на участниците в Деветия национален конкурс „Бог е любов”. Талантливи ученици от цяла България, вдъхновени от непреходните християнски ценности, се събраха по този повод тази сутрин в град Русе. Конкурсът се организира от Министерството на образованието, младежта и науката. „Бог е любов” е единственият форум, на който изявяват своите дарования в областта на литературата и изобразителното изкуство децата, изучаващи религия в училище.

Тази година участниците в конкурса твориха по темата „Вяра, надежда, любов”. В деветото издание на конкурса участваха повече от 2700 ученици от 26 области.

На 23 и 24 април град Русе прие авторите на отличените творби на Деветия национален конкурс „Бог е любов”. Домакин на този значим национален форум през настоящата година бе Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит.

За участниците в конкурса Русенската света митрополия организира посещение на катедралния храм „Света Троица”, разходка с пасажерския кораб „Рожен” в българския участък на река Дунав, посещение на Басарбовския скален манастир, запознаване със забележителностите на град Русе, както и посещение в ПГДВА „Йосиф Вондрак”.

На церемонията по награждаването присъстваха още областният управител г-н Пламен Стоилов, началниците на инспекторатите по образованието в Русе и Разград, представители на МОМН, директори на училищата от град Русе, свещеници от епархията, както и всички, които споделят тази огромна духовна радост с талантливите деца.


Няма коментари:

Публикуване на коментар