събота, 2 октомври 2010 г.

Турнир по футбол на малки врати в Русе се проведе на 2 октомври

По инициатива на Областната структура на ГЕРБ – Русе, Българския спортен тотализатор и с подкрепата на „Нетуъркс България” на 2 октомври 2010 година в Спортно-развлекателен комплекс „Новекс” (кв. „Образцов чифлик”) се проведе традиционен турнир по футбол на малки врати. Миналогодишното състезание се проведе в Мартен, а тази година поради големия брой участници се пренасe в Русе. Право на участие в турнира имаха лица над 18 години, аматьори, като бяха допуснати 24 отбора, които играха на 3 игрища. Желание да играят заявиха към 30 септември 2010 година над 24 тима, но за съжаление времето не позволи да се обхванат всички желаещи.

Турнирът се проведе по правилата на турнир „Каменица” като се изиграха 2 полувремена по 15 минути и 5 минути междинна почивка. Отборите играха на принципа на елиминациите, като организаторите дариха на всеки участник по една фланелка с номер. 4 съдии следяха за спазване правилата на играта.

Началото на турнира бе поставено в 8:30 часа, а официалното откриване се състоя по – късно сутринта. Специални гости на турнира бяха народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Даниела Миткова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, председателят на УС на Българския спортен тотализатор Иво Тонев, областният управител на Русе Пламен Стоилов и неговият заместник Иван Григоров, общински съветници и ръководители на държавни структури от региона.

Ето какво каза при откриването на турнира народният представител Пламен Нунев: „Уважаеми народни представители,

Уважаеми г-н министър,

Уважаеми г- н председател на УС на БСТ,

Уважаеми г-н директор на БСТ,

Уважаеми г-н областен управител,

Скъпи състезатели,
Радвам се, че всички днес сме тук, на зеления терен, за да спортуваме. Футболен турнир с тези мащаби е рядкост в Русе и областта и поради това можем с пълно право да го наречем спортен празник. Много бих искал повече хора да почувстват емоцията на днешния турнир, поради което ще се постараем през следващата година да разширим още повече обхвата му, защото получаваме заявки дори от съседни области. Всички ние сме подвластни на магията на «Цар Футбол» и с прояви като днешната привличаме още повече съмишленици сред най - младите българи.

Надявам се, че днес всички вие ще покажете висок спортен дух, прекрасна игра и феър плей. И въпреки че сред вас няма професионални футболисти, тайно вярвам, че сред вас има хора, които ще допринесат за бъдещата спортна слава на България в тази област.

Днешното събитие става факт благодарение на Българския спортен тотализатор, политическа партия ГЕРБ, нашите партньори от „Нетуъркс България” и любезните ни домакини. Тази подкрепа прави възможно всички участници да се насладят на великолепни условия за тренировка и игра през целия ден. А също така и да отморят след надпреварата заедно с близките и приятелите си.

Пожелавам на участниците успех, а на зрителите и запалянковците приятни часове и много положителни емоции!”

След близо 5 – часова оспорвана игра бяха определени 6 тима, излъчили 3-те финалисти. Това бяха отборите на Николово и Ценово /0:1/, „Греда” и „Баба Деша” /3:1/, „Мъже на Жени ГЕРБ” – „Филаделфия” /1:1 в редовното време/, а 4:5 след изпълнение на дузпи/. В крайна сметка Ценово и „Греда” завършиха 0:2, като през това време „Филаделфия” почива. На финала „Филаделфия” заслужи първото място с 4:0.

Победителите /първо, второ и трето място/ получиха купи и медали от министъра Нейков, г-н Тонев и г-н Дамянов. Призове за най - добрите вратар, защитник и нападател под формата на оригинални дарове взеха съответно Красимир Дончев от отбор „Филаделфия”, Станимир Велчев от отбора на „Филаделфия”, Александър Минчев от отбор „Греда”.

Паралелно с този турнир се проведе демонстрация на клуба по стрелба с лък „Джамбо” по кръгли мишени и такива с форма на диви животни. Състезатели на клуба, сред които и световният шампион по стрелба с лък на закрито Явор Христов, показаха уменията си, а желаещите граждани пуснаха по една стрела в паузата преди финала. Уникално събитие се случи тогава, защото ръководителят на клуба Йордан Джамбазов успя да забие стрела в стрела при изключително сполучлива стрелба.

Друга атракция за публиката бяха масите за тенис, където желаещите също изпробваха силите си. Дамите също имаха възможност за изява на футболното поле, като някои опитаха изпълнения на дузпи. Сред тях бе и народният представител Даниела Миткова.


Гр. Русе

Няма коментари:

Публикуване на коментар