четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Министърът на културата Вежди Рашидов посети село Каран Върбовка

Министърът на културата Вежди Рашидов, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, зам. – кметът на община Две могили Боян Симеонов, общински съветници и др. посетиха днес село Каран Върбовка.

Министър Рашидов направи парично дарение на православния храм и джамията в населеното място, разговаря с вярващите и се запозна със състоянието на двете сгради. Вежди Рашидов отбеляза, че ще се потърсят средства за издигането на минаре до джамията. Средствата ще послужат за ремонтирането им и поддръжката на прилежащите зелени площи.

В късните вечерни часове министър Рашидов и официалните гости участваха в среща – разговор с над 150 граждани от населеното място заедно с кандидата за кмет на ГЕРБ там Георги Иванов. Представена бе предизборната програма, а бяха и дебатирани важни моменти от нея и проблеми в населеното място. Поет е ангажимент още през тази година селото да има полицай, който да отговаря и за село Широково. В момента се провежда конкурс за назначаването му, изтъкна Пламен Нунев. Акцентирано бе върху развитието на потенциала на региона за селски и религиозен туризъм предвид съществуването на манастирски комплекс „Света Марина”, а също и развитието на местния поминък с помощта на Програмата за развитие на селските райони. Набелязани са мерки за ремонт на читалището, здравната служба, уличната мрежа, които биха се осъществили при успешен изход от изборите за Георги Иванов на 16 октомври 2010 година.

В рамките на посещението си министърът дари на жители от селото компакт – дискове с песни на своята майка, свои албуми и книги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар