понеделник, 2 февруари 2009 г.

МГЕРБ – Русе проведе обучение на тема: „Реторика и общуване с медиите”

Със симулация на пресконференция на тема: „Парламентарни избори 2009 в Русенска област и България. Готови ли са младите хора от ГЕРБ за промяна” завърши еднодневното обучение на МГЕРБ в заседателната зала на хотелски комплекс „Космополитън” на 31 януари 2009 година. Тя бе заключителната част от провелото се обучение на тема: „Реторика и общуване с медиите”, в което се включиха и представители на областното ръководство на МГЕРБ – Русе.

Що е то медия, как работят медиите, доколко са зависими и как да общуват с тях по време на интервю научиха членовете на младежкия ГЕРБ и симпатизанти в хода на лекция, водена от Людмил Радулов. Той умело представи знанията, получени в хода на работата на Политическата академия на МГЕРБ, пред събралите се над 20 младежи от всички общини в област Русе. Те дискутираха и какви послания да отправят в публичните изказвания. Направени бяха импровизации на предизборна реч на кмет съобразно населеното място. Акцентът бе поставен върху поведението към журналистите, в радио и пред камера, невербалните жестове и посланията им.

Това е третото в поредицата от 4 обучения насочени към младежите от ПП ГЕРБ, които ще предложат интересна и полезна информация, особено с оглед на предстоящата предизборна кампания. Всяко едно ще е с продължителност поне 5 астрономически часа. Темите са „Психология на личността”, „Политическа култура”, „Реторика и общуване с медиите”, „Принципи на успешното управление”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар