вторник, 17 февруари 2009 г.

Ученици и учители от Габрово и Русе посетиха Брюксел по покана на Николай Младенов (ЕНП-ЕД/ГЕРБ)

По повод 220-годишнината от рождението на Васил Априлов през 2009 и 170 –годишният юбилей на СОУ “Христо Ботев” през 2008, представители на двете най-стари училища в България бяха в Брюксел от 10 до 14 февруари, по покана на евродепутата Николай Младенов (ЕНП-ЕД/ГЕРБ). Целта на посещението бе да повиши информираността на младите хора и техните учители за работата на Европейския парламент.

По време на престоя си в европейската столица, учениците и учителите от Националната Априловска Гимназия и СОУ “Христо Ботев” се срещнаха и разговаряха за европейското гражданство и потребителските права с българските евродепутати Николай Младенов / ЕНП-ЕД/ГЕРБ/ и Владимир Уручев /ЕНП-ЕД/ГЕРБ/ и техните сътрудници. Те направиха мултимедийни презентации на двете гимназии и споделиха своите идеи за развитието и модернизирането на българското образование в контекста на членството в ЕС.

От страна на Априловската гимназия в Габрово , участие в групата взеха директорът Анна Маринова, учителките Владилена Катевска и Емилия Василева и 10 от най-изявените ученици, лауреати от конкурсите на НАГ „220 години безсмъртие“ за есе, стихотворение и разказ и „Мостове на знанието“ за мултимедиен продукт.

Русенската гимназия “Христо Ботев” беше представен от учениците от 12 клас Пламен Петров, Искра Нейкова, Калина Димитрова и Юлия Цанкова, придружавани от учителите Мадлен Нахабедян, Ирена Ганчева, Нели Манджарова и Борислав Лаков, както и директорът Спас Капитанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар