понеделник, 19 октомври 2009 г.

Основите на регионалното развитие усвояват в Русе младежи от ГЕРБ от 5 области на България

Днес /18 октомври 2009 година/ по обед в хотелски комплекс „Космополитън” се събраха над 40 представители на младежките структури на ГЕРБ в Русенска, Плевенска, Търговищка, Силистренска и Великотърновска област. Поводът е еднодневно обучение на тема „Основи на регионалното развитие”. Лектори са Михаил Милчев и Владимир Тедески.

В началото на събитието народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и областният управител на Русенска област Пламен Стоилов приветстваха участниците. Г-н Стоилов изтъкна, че регионалното развитие е основополагащ въпрос за развитието на държавата.

Младежите ще получат важни знания относно Закона за регионалното развитие и неговото приложение на практика в България. Ще има бъде разяснено какви са правомощията на държавната администрация в областта на регионалното развитие, като ще бъдат дадени конкретни примери. В края на обучението ще бъде представена структурата на плановия документ и ще бъде отговорено на въпроси в хода на дискусия. Всеки участник ще получи сертификат след приключване на теаретическата и практическа част.


Няма коментари:

Публикуване на коментар