четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Депутати на ГЕРБ се срещнаха с граждани на Борово

В община Борово се състоя приемна с участието на общинските съветници на ГЕРБ в Борово, общинското ръководство, кметът на община Борово и към 20 граждани.

Пламен Нунев накратко запозна присъстващите с работата на колегите си през седмицата и действията на правителството.

Любен Божинов изказа становището си за намаляване възнаграждението на председателя на Общински съвет–Борово. В момента според твърдението му тя получава към 2000 лева т. е. Повече от кмета на общината д-р Иван Попов. Предложението му се разпростря и върху парите за общинските съветници. За него те трябва да получават за работата си по 120 лева.

Той бе подкрепен от Савка Тодорова, която лично поставила на два пъти проблема в хода на заседание на ОбС–Борово.

Пламен Нунев посочи, че тази инициатива за законодателни промени е взета предвид от него още по време на срещата с кмета на община Ценово и той вече я е предложил в комисиите на Народното събрание за обсъждане.

Възрастният човек там настоя договорите за снабдяване с продукти на социалния патронаж да бъдат поставени на пазарна основа, за да не се ощетява общинския бюджет. Би трябвало да се осигури редовен транспорт на възрастните хора от селата до центъра на общината, за да се извършват рехабилитации. Сега те не можели да пътуват с автобусите на училищата или друг транспорт.

Л. Божинов каза, че кметът трябва да издаде заповед за уточняване на непотърсените земи. По думите му само в Горно Абланово има над 2000 декара непотърсени от хора. Те трябвало да се предоставят за стопанисване на община Борово. Така тя ще може да получава наем и допълнителни приходи от арендатори.

Възрастните хора поискаха служебните 2 автомобила на община Борово да не се ползват без основателна служебна причина в извънработно време. Пример бе даден с МОтбраната, където министър Младенов забранил на генералите по сходен начин да злоупотребяват с автопарка.

Гражданите настояха една от многото неизползвани сгради в региона да бъде реконструирана и превърната в старчески дом.

Савка Тодорова поиска да се потърси сметка за вложените досега 400 000 лева в незавършената пречиствателна станция в Борово.

Проблемите с тавана за пенсиониране, новото административно – териториално деление на страната във връзка с очакването преобразуване на общини и премахването на новините на турски език от националния ефир също вълнуваха боровчани.

Кметът на Обретеник помоли г-н Нунев за среща с директора на ОД на МВР–Русе с оглед вземане на мерки за недопускане пияни, без книжки и каски хора да управляват мотопеди, скутери и мотоциклети в населените места. Такава среща ще се проведе в най-скоро време с кметовете във всички общини по график, заяви народният представител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар