петък, 9 юли 2010 г.

Областният управител на Русе Пламен Стоилов сформира Работна комисия за борба с комарите. Свиква и кметовете

Областният управител на Русе Пламен Стоилов сформира със заповед Работна комисия, която ще е ангажирана с предстоящите съвместни действия на дунаските области в борбата с комарите. Нейн председател е зам.-областният управител Петър Даскалов. Членове на комисията са ръководителите на русенските структури на Гражданска защита, РИОКОЗ, РИОСВ и Растителна защита.

Както вече ви информирахме, на работна среща в Плевен, представители на крадунавските области са взели решение третирането на популацията на комарите да се проведе едновременно в рамките на 7 дни по цялото поречие на река Дунав. Ориентировъчната дата за мароприятието е от 20.07. до 27.07. Гражданска защита ще определи кога ще започне акцията, в зависимост от метеорологичните условия и нивото на река Дунав.

Общо 70 хил. лв. са отпуснати за борба с комарите в Област Русе. Областният управител Пламен Стоилов разпредели сумата по общини по следната схема: Община Русе – 45 хил.лв, Община Сливо поле – 16 хил.лв, Община Иваново – 6 хил.лв и Община Борово – 3 хил.лв.

Утре /9.07./ от 10.30 часа в Зала 1на Областната администрация, областният управител Пламен Стоилов свиква кметовете от областта. На работната среща ще бъдат обсъдени подробности, във връзка с предстоящото пръскане срещу комари. Лично г-н Стоилов ще упражнява контрола върху мероприатията. Пчеларите ще бъдат предварително осведомени за началната дата на пръскането. Общините са задължени да извършат пръскането със средства от общинските бюджети. След това, те ще бъдат възтановени в предварително определената рамка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар