неделя, 18 юли 2010 г.

Министърът на физическото възпитание и спорта посети Русе по покана на народните представители от ГЕРБ

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, народният представител от 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и областният управител Пламен Стоилов днес /17 юли 2010 година/ дадоха началото на традиционния волейболен турнир, който се провежда вече 4 години по същото време в спортен комплекс „Олимпия”. Те приветстваха участниците от общо 16 отбора, които през целия ден проведоха при температура около 36 градуса по Целзий състезанието по плажен волейбол на две игрища. В събитието се включиха още народните представители Десислава Атанасова и Светлана Ангелова, зам. – областните управители на Русе Петър Даскалов и Иван Григоров. Почетен гост бе областният управител на Разград.

Министърът проведе среща с представители на спортни клубове от Русе. В рамките на близо час и половина бяха дискутирани важни теми като състоянието на щангите в България, бъдещето на спортните училища у нас, финансирането на клубовете, правилата за трансфер на професионални състезатели от клубове и пр.

В късния следобед Свилен Нейков обсъди с народните представители от ГЕРБ и областния управител важни теми в тази сферата, след като бяха посетени спортни обекти на територията на област Русе по – рано през деня. Министърът разгледа тренировъчните условия в спортен комплекс „Ялта”. Свилен Нейков лично се убеди в лошото състояние на настоящата лекоатлетическа писта на Градския стадион. Проектът е одобрен за реализация, като средства за изпълнението му се очакват от Българския спортен тотализатор и Министерството на финансите. Посетен бе и тренировъчния за ФК „Дунав” едноименен стадион в кв. „Здравец”, чието състояние също не е добро. Разгледана бе спортната площадка на клуба по стрелба с лък „Джамбо”. Наскоро в Общински съвет – Русе бе гласувана подкрепа за проекта на община Русе и Спортен клуб за стрелба с лък СК”ДЖАМБО 2006”. С проект „Изграждане на спортни съоръжения и обслужваща сграда на територията на спортен комплекс „Дунав” – гр. Русе”, се кандидатства пред Министерството на физическото възпитание и спорта по Наредба № Н-1 от 08.02.2007г., издадена от Министъра на финансите. Проектът предвижда изграждането на спортен комплекс, състоящ се от 2 бр. многофункционални игрища с изкуствена настилка, с общи размери 35,27/61,30 м, игрище за плажен волейбол с размери 24/15 м, паркинг за 17 бр. автомобили, ограда и осветление, двуетажна сграда, РЗП 505,56 м2, която ше бъде обслужваща за целият спортен комплекс.

Разгледан бе напредъкът по всички спечелени проекти в областта на спорта на клубовете в Русе и региона с помощта на Иван Дончев - главен експерт за административната област Русе към МФВС.


Няма коментари:

Публикуване на коментар