сряда, 17 ноември 2010 г.

Граждани от квартал „Долапите” споделиха проблеми с общинските съветници от ГЕРБ в РусеГраждани от квартал „Долапите” споделиха проблеми с общинските

На 12 ноември 2010 година по инициатива на граждани от русенския квартал „Долапите” се проведе извънредна приемна на общинските съветници от ГЕРБ в ОбС – Русе и населението в района. Въпроси и свои тегоби отправиха хората към доц. Васил Пенчев – председател на Общински съвет – Русе, председателят на групата съветници Бедрос Пехливанян. Основните трудности в квартала се предизвикват от септичните ями и липсата на канализация. Гражданите се възмущаваха, че поради несъстоял се проект на община Русе са принудени да живеят в условия отпреди 100 години. В сградата на кметството бе изразено и недоволството от състоянието на уличната мрежа. Една улица е в що – годе добро състояние, с асфалтово покритие, а останалите са отчайващо непроходими. Осветление има, но не и в района на двата моста, където трафикът е натоварен. В квартала няма нито една детска площадка, като в тази насока ще се работи активно през 2011 година.

Друга тема на разговор станаха десетките изгорели електроуреди поради падове в напрежението. Вероятно отговорност за този проблем носи Е.ОН България.

Съветниците поеха ангажимент всеки месец в квартала с население над 1500 души да се провежда приемна, за да се изслушат и други жители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар