понеделник, 1 ноември 2010 г.

Зам. – председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов откри нови клубове на ГЕРБ в Обретеник и Горно Абланово

Заместник – председателят на политическа партия ГЕРБ и вицепремиер Цветан Цветанов откри на 29 октомври нов клуб на политическата сила в центъра на село Обретеник /община Борово/. Г-н Цветанов преряза лентата заедно с народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев в присъствието на областния управител Пламен Стоилов, кмета на община Борово д-р Иван Попов, заместник – кмета Божидар Янков, общински съветници, кмета на селото и кметове от съседни населени места. Вицепремиерът пожела мястото да бъде използвано занапред за приемни на съветниците и срещи с гражданите. В дар министърът на вътрешните работи получи специално украсена пита.

«Дълги години ние живяхме в някаква илюзия, че нещо ще се промени и че ще има някаква справедливост за тези, които не спазват закона и тези, които вършат престъпления. Уви, това нещо не се случи. И аз се чувствам изключително удовлетворен от това, което направихме с колегите от МВР в последните 15 месеца. Защото спряхме неща, които бяха като ежедневие за страната. Това бяха отвличанията. В рамките на 2 години и половина – 19 на брой. Всеки месец имаше поредното отвличане и докато приключи темата за освобождаването на похитения, веднага идваше ново отвличане, което предстоеше да се коментира в обществото в рамките на месец – месец и половина», каза пред множеството г-н Цветанов. Той даде още няколко примера за ограничаване на тежката организирана престъпност и увери, че започнатото ще продължи и занапред въпреки съпротивителните сили и опита им да дискредитират определени политици от ГЕРБ.

Вицепремиерът подчерта ,че се прави всичко възможно да се развиват регионите и възможност да се възползваме от солидарността на ЕС по оперативните програми, които трябва да бъдат усвоявани от страната. На база на добре свършената работа Европа повярва и разблокира фондовете. Част от тях се усвояват от местните власти.

Цветан Цветанов се спря на необходимостта младите хора да получат подкрепа и сигурност за реализацията си у нас. Те трябва да имат възможност да работят в родните си места ,защото демографският срив и обезлюдяването на селата стана проблем за бъдещето развитие на държавата.

Г-н Нунев и г-н Цветанов прерязаха лентата и на клуба в центъра на село Горно Абланово. Те се срещнаха и разговаряха с кмета Росен Иванов и местни граждани по наболели теми.


Няма коментари:

Публикуване на коментар