вторник, 7 декември 2010 г.

Народният представител Пламен Нунев поздрави абсолвентите от ВУ „Земеделски колеж” – филиал Русе

Днес /6 декември 2010 година/ в пълната голяма зала на Доходно здание се състоя тържествена церемония, на която бяха връчени дипломите на петия випуск на Висше училище „Земеделски колеж” – Пловдив, филиал Русе. Гости на тържеството бяха народните представители от ГЕРБ и "Атака" в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и д-р ик. Любомир Владимиров, трима народни представители от област Велико Търново, областния управител Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет - Русе доц. Васил Пенчев, зам.-кметът на община Русе Володя Кенарев, ректорът на РУ "Ангел Кънчев" проф. Христо Белоев, кметове на населени места, ръководители на държавни структури в Русенска област, абсолвенти. Приветствие отправи доц. Димитров, а след това - народният представител Пламен Нунев, областния управител и други официални гости. За първи път ВУЗК днес наред с промоцията на 350 абсолвенти, от които 19 отличници, се удостоява проф. К. Василев с престижно звание.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР–Русе Пламен Нунев приветства присъстващите с думите:

«Скъпи преподаватели, администрация и абсолвенти на Висше училище „Земеделски колеж” - Русе,

Приемете сърдечните поздрави на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе по повод завършване на висшето образование на поредния випуск на Висше училище „Земеделски колеж” - Русе.

Скъпи абсолвенти,

Докато изминавахте своя път в Земеделския колеж вие научихте не само ценни уроци, но също така израснахте като мотивирани, трудолюбиви и амбициозни млади хора в реалния живот.

Да бъдеш успешен студент и впоследствие преуспял професионалист се базира на лична мотивация, дисциплина, способност да работиш усърдно и най-вече да си убеден, че ще постигнеш целите си. Вие се борихте да излезете от черупката, която всекидневието и тревогите създават около нас, да разширите своя мироглед и да бъдете толерантни към мненията на другите хора, тъй като те често са израз на различен опит, от който черпите знания. Обучението ви в Земеделския колеж със сигурност е огромна стъпка напред към постигането на тази цел. Това е мястото, където вие открихте отговора на много въпроси, които са от съществена важност не само за нас, но и за всеки, който е свързан с огромното разнообразно общество под крилото на висшето училище.

Вие имахте късмета да бъдете обучавани от лектори, които излизат от конвенционалните подходи и се стремят да са в крак с техните колеги в Европейския съюз и по света. Всички вие заедно вървяхте в правилната посока към висококачествено образование.

Бихме искали отсега нататък да покажете на практика на хората от Русенска област и България, че образованието, което получихте, е на високо равнище.

Геният, това е 1 процент вдъхновение и 99 процента усилие, е казал Томас Едисън, осветявайки пътя на бъдещите поколения. Това е не само философия, това е начин на живот. Приложена в реалния свят, тя със сигурност гарантира успех.

Вярваме, че Земеделският колеж ви е подготвил за конкуренцията на международно ниво и това ви кара да се чувствате малка, но все пак важна част от Обединена Европа!

„Не се опитвай да бъдеш преуспял човек; опитай се да бъдеш достоен човек.” – това са думи на Албърт Айнщайн – един от най-великите умове в света на науката. Ето защо заслугите, изписани на стената, не ни правят почтени човешки същества.

Произходът и обстоятелствата може да са повлияли на това кои сме, но не са отговорни за това кои ще станем. Тези думи придобиват смисъл само когато ги преживеем. Смятаме научихте, че е много важно да не се предавате когато събитията не се развиват толкова добре, колкото сте очаквали в началото. Най-важното е да бъдете търпеливи и да продължавате напред, защото ще се почувствате вътрешно удовлетворени, единствено когато сте устремени към успеха. А куражът е основна част от способността да се стремиш към величие и наистина да го постигнеш.

Затова дерзайте и на добър път!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар