вторник, 15 март 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев: Правим първа копка на нова спортна площадка за 100 000 лева в Русе

По време на пресконференция на 14 март 2011г. народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Десислава Атанасова и Светлана Ангелова представиха информация за работата си в Народното събрание през отминалата седмица и очакваните законопроекти, които ще влязат в пленарна зала за разглеждане. Председателят на Общински съвет - Русе доц. Васил Пенчев и председателят на групата на общинските съветници в ОбС - Русе от ПП ГЕРБ Бедрос Пехливанян говориха по теми, свързани с проведени приемни с граждани на 10 март тази година, както и по въпроси, свързани с предстоящата сесия на ОбС - Русе на 17 март. На 27 март ще се проведе пореден тираж на Българския спортен тотализатор. В неделя ще се направят отчисления в размер на 100 000 лева за град Русе. Ще се изгради спортна площадка за развитие на детско - юношеския и работническия спорт. Мястото е определено - кв. "Дружба" в района на спортен комплекс "Олимпия", върху общински терен. В тази връзка на 25 март в Русе ще дойдат зам. - министър на спорта, председателя на УС на БСТ Иво Тонев, изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов. По обед ще бъде направена първа копка. С помощта на БСТ ще се изгради съоръжение с изкуствена настилка, което ще се ползва по график от ученици от различни русенски училища. То ще разполага с осветление на терена, съблекални, санитарни възли. Според наредба № 1 на МФВС трябва да участва спортен клуб и да има съфинансиране от община Русе. В четвъртък в хода на сесия на ОбС - Русе ще се гласува предложението за ученическия клуб "Русчук".
Ще се провери на какъв етап са нещата с изграждане новата лекоатлетическа писта на Градския стадион в Русе. Първата сума е преведена в община Русе. Сега текат технически процедури. Ще бъде посетен и стадион "Дунав". там ще се намира бъдещия спортен комплекс за стрелба с лък на клуб "Джамбо". Накрая в Спортното училище ще има среща с ръководители на спортни клубове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар