понеделник, 7 март 2011 г.

ГЕРБ почете националния празник 3 март в Русе

На 3 март 2011 година пред Пантеона на възрожденците се състоя тържествена церемония по повод 3 март - национален празник на Република България. Общинският духов оркестър по традицията постави началото на церемонията с изпълнение на патриотични мелодии. В събитието взеха участие представителни военни роти от поделенията в Русе и Щръклево. Своебразна почетна стража от членове на клуб "Традиция" в Русе в опълченски униформи се бе строила до входа на Пантеона. Приемането на почетния военен караул стана в присъствието на стотици граждани, представители на неправителствени организации, учебни заведения, партии и много официални лица. Сред тях бяха народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, представители на Генералното консулство на Руската федерация в Русе, областният управител Пламен Стоилов, заместник - областните управители Петър Даскалов и Иван Григоров, председателят на Общински съвет - Русе доц. Васил Пенчев, общински съветници, кметът на община Русе Божидар Йотов, неговия заместник Дончо Добрев.

Областният управител в словото си разгледа в исторически план важни моменти от Руско - турската освободителна война от 1877 - 1878 година, както и приносът на българите в нея и национално - освободителното движение. Викарият на Русенския митрополит Неофит епископ Иаков съвместно с духовници от Русенска епархия отслужи благодарствен молебен за Освобождението на родината.

Венци бяха поднесени от името на народни представители, държавни институции, органи на местно самоуправление, политически партии и неправителствени организации, учебни заведения и граждани. /на снимките/

Десетки членове на клуб «Образование» към ГЕРБ в Русе по традиция почете празника с полагане на цветя в памет на загиналите за свободата ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар