четвъртък, 10 март 2011 г.

МГЕРБ – Русе обучи деца и младежи, лишени от родителски грижи да опазват личните си данни

Младежите от ГЕРБ в Русе проведоха обучение на 10 март 2011 година от 13. 30 часа в централния офис на ГЕРБ. Лектор бе Християн Топалов, а специален гост – председателят на Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев. Председателят дори даде идея за последващо ограмотяване на новото поколение относно Закона за достъп до обществена информация и правилата за прилагането му от гражданите.

24 деца и младежи от домовете и защитените жилища в Русе бяха включени в обучението. Те придобиха основни знания и умения на база законодателството за опазване на личните данни у нас, като възприеха примери и добри практики в тази важна област на обществения живот.

Директорът на защитеното жилище в Русе Маргарита Събева заяви в края на обучението, че то е било изключително полезно предвид опасността от подвеждане на младежите при сключване на договори за кредити с банки, поръчителство и пр. За щастие по отношение на тази група младежи не е имало неприятни инциденти от този род с ангажиране на административна или наказателна отговорност впоследствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар