понеделник, 30 май 2011 г.

Благотворителен концерт за ремонта на храма в Мартен се състоя с подкрепата на ГЕРБ


2 100 лева събра за ремонта на храма "Св. Георги" в Мартен благотворителен концерт тази вечер /3 май 2011 година/. Той се състоя с подкрепата на общинската структура на ГЕРБ в Русе. Инициативен комитет ще следи разходването на парите, заяви общинският съветник от ГЕРБ Веско Маринов – един от основните „двигатели” за случване на културната проява. Една от основните задачи е да се завърши ремонта и да се направи боядисване.

Събитието препълни с малки и големи жители на Мартен залата в читалището на града. То бе уважено от зам. – областния управител Иван Григоров, общинските съветници от ГЕРБ в ОбС – Русе Бедрос Пехливанян – председател на група, Веско Маринов, Димитър Кънчев, други членове и симпатизанти на политическата сила. Те направиха лични дарения за благородната кауза.

Аплодисментите в рамките на около 70 – минутното събитие бяха за групата за стари градски песни „Нежни струни” към читалище „Просвета 1928” с художествен ръководител Денка Николова, групата за народни песни от пенсионерски клуб „Здравец” – Мартен с ръководител Иванка Крумова, вокални групи от деца от училището в Мартен . В ритъма на латиноамерикански танци се вихриха на сцената две млади двойки, възпитаници на сем. Деспотови.

В края бе пресъздадена сцената „Свети Георги убива змея” от малки деца. А школа за любители на народни танци „Играорци” към читалище „Просвета 1928” с ръководител Богдан Донев обеща, че съвсем скоро ще имат нов повод за среща с жителите на града.

Съществен принос за осъществяването на концерта имаха директорите на ОУ „Отец Паисий” и детската градина в Мартен.

Отец Янко не скри радостта си, че всички се обединяват около тази високоблагородна кауза. Ремонтът на храма ще позволи и децата по – лесно да се приобщят към християнската вяра.


Няма коментари:

Публикуване на коментар