понеделник, 30 май 2011 г.

Благодарение на ГЕРБ Мартен става център на хокея на трева за община Русе






Град Мартен става център на хокея на трева за община Русе. Това стана ясно днес след състоялия се демонстрационен мач по инициатива на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и общинския съветник от ГЕРБ в ОбС - Русе Веско Маринов на градския стадион в града до Русе. Малки и големи се събраха, за да наблюдават срещата между юношеските отбори на Главиница и Бяла. Сред гостите бяха още областният управител Пламен Стоилов, кметовете на Мартен и Сандрово, председателят на българската федерация по хокей на трева Антонио Антонов, Данчо Пенев, председател на СКХТ „Бяла”, спортни деятели.

Народният представител и областният управител приветстваха жителите на Мартен и бъдещият спортен тим от младежи на града. Предстои регистрация на спортен клуб, чиито председател ще е Веско Маринов. В същото време днес децата получиха дар от федерацията - нови стикове и топки за игра. Бъдещият ръководител на клуба получи пълен комплект с документи, уреждащи статута на федерацията, нейния устав и правила за работа. Скоро ще бъде доставен и нов комплект за вратаря на отбора. Обмисля се вариант за създаване на игрище с изкуствено покритие в града, където младежите ще могат да тренират целогодишно.

Федерацията е на почти 20 години. В Бяла е създаден третият в България клуб по хокей на трева. Мартенският ще бъде с номер 46.

Няма коментари:

Публикуване на коментар