вторник, 31 май 2011 г.

Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев: Обществените поръчки по ремонта на сградата на Операта са проведени в Министерство на културата



Приемна на народния представител от  ГЕРБ в19-и МИР – Русе Пламен Нунев се провежда на 30 май 2011 година /понеделник/. От 10 до 13 часа той приема граждани в офиса на ГЕРБ на ул. «Чипровци» № 2, в търговски комплекс «Родина», ет. 2. В работата му помагат общинските съветници от ГЕРБ в Общински съвет Русе Свилен Иванов и Бедрос Пехливанян. Поради големия брой желаещи вероятно приемната ще продължи по – дълго от предвиденото.

Г-н Нунев се спря на някои важни за Русе и областта въпроси. Последните новини бяха свързани с посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелив в Русе в четвъртък. Сериозна рехабилитация на Дунав мост не е правена от 1955 година до момента. В момента се прави количествено стойностна сметка за ремонта, която ще бъде готова до края на деня. След това ще бъде изпратена до Агенция «Пътна инфраструктура», за да се случи съвсем бързо работата по моста до 2 седмици.

Проектът за Кръгово кръстовище при град Бяла – етап 2 предвижда изграждане на четирилентов път с дължина 1.1 км. По посока Русе. В момента се подготвят процедури по обществена поръчка. Обектът засега е спрян с Акт 10. Стойността е около 3 млн. лева, парите са осигурени, посочи депутатът. Приключили са отчуждителните процедури. Въпрос на време е да се започнат строителните работи. До седмица – две ще стартират обществените поръчки. На й- късно трябва да има готовност до месец септември. Областно пътно управление – Русе има готовност в тази посока. Този пътен възел ще е част от бъдещия четирилентов скоростен път Русе – Бяла – Велико Търново, който е част от еврокоридор № 9. Според Пламен Нунев след започване строителството на автомагистрала «Хемус» от 2014 година пътуващите ще се включват в магистралата в района на Търново за посока София. Нещата имат положителна перспектива за пътната инфраструктура в района. Това е един от основните приоритети на нашето правителство, завърши той.

Обществените поръчки по ремонта на сградата на Операта са проведени в Министерство на културата. Има определена фирма – изпълнител, която е спечелила конкурса. Сега текат процедури по обжалване. Скоро обаче процедурата по ремонта на покрива и самото здание ще бъде задвижена. В договора с изпълнителя същият е задължен да завърши обекта за 50 дни.
Отделени са пари и за зала «Филхармония» /Дома на културата/ в размер на 900 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар