сряда, 3 март 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе почетоха честването на 132 години от Освобождението на България в Русе

Днес /3 март 2010 година/ се навършиха 132 години от освобождението на България от османско робство.

За отбелязване на знаменателното събитие народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Даниела Миткова и Светлана Ангелова, представители на областното ръководство на политическа партия ГЕРБ – Русе, председателят на Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев, общински съветници се включиха днес по обед честване на годишнината, на което присъстваха още множество членове и симпатизанти на най – голямата дясна политическа сила.

Стотици млади и възрастни русенци и гости на града се събраха в тържествения ден, за да почетат паметта на падналите за свободата на родината и изразят радостта си от знаменателното събитие в българската история. Сред официалните гости бяха още дипломати от Генералното консулство на Руската федерация у нас, областният управител Пламен Стоилов, неговите заместници Иван Григоров и Петър Даскалов, кметът на Община Русе Божидар Йотов и негови заместници и други.

По традиция първо бе приет почетния караул от началника на Русенския гарнизон. Областният управител Пламен Стоилов в своето слово напомни за подвига на загиналите за свободата ни. Заупокойна молитва за геройски загиналите и благодарствен молебен за извоюваната свобода отслужи Месемврийският епископ Иаков в съслужение с 8 духовници. В програмата взе участие общинският духов оркестър, който изпълни патриотични мелодии.

Представители на ГЕРБ, МГЕРБ, държавна и общинска власт, граждани поднесоха венци и цветя пред Паметника на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар