вторник, 2 март 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19 – и МИР – Русе уважиха спектакъла по повод 15 години детска вокална група „Слънце”

Русенската детска вокална група "Слънце" към Общинския детски център за култура и изкуство - Русе отбеляза вчера /1 март 2010 година/ своята 15-а годишнина. Ръководената от Наталия Константинова формация се представи тази вечер на сцената на Голямата зала в Доходното здание със специална програма.

В началото кметът на община Русе Божидар Йотов поздрави присъстващите в пълната зала и връчи на г-жа Наталия Константинова почетна грамота. Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и Даниела Миткова също бяха сред зрителите на концерта – спектакъл и изразиха признателността към таланта на групата с поздравителен адрес и голяма кошница цветя.

Събитето бе шоу, защото звучаха песни от различни периоди, от различни концерти и всичко това бе съпроводено с много танци. Теменужка Донева от ОбДЦКИ – Русе е автор на сценария. Той представя различните етапи от развитието на групата през последните 15 години.

Зрителите влизаха със специални покани. Те видяха и уникално ревю – децата показаха костюми, с които са участвали в спектаки, фестивали и др. от 1995 година досега. Децата са спечелили неизброими награди още от първия со конкурс – „Лачени обувки” в Берковица. Там вземат втора и трета награда.

60-те деца на сцената – от 3 – годишните до най – големите, се представиха за пореден път блестящо. А бившите възпитаници се чувстват все още част от голямото слънчево семейство. Една от наградите за групата тази вечер е дискът „15 години ДВГ „Слънце” – подарък от директорката на ОбДЦКИ – Русе Юлия Енчева. Всъщност по нейна идея и възниква ДВГ.

Поздравителен адрес и снимка

Уважаема г-жо Константинова,

Скъпи млади таланти от вокална група „Слънце”,

От името на областното ръководство на Политическа партия ГЕРБ в Русе Ви поздравявам сърдечно с 15 – та годишнина на детска вокална група „Слънце”. Радостно е, че днешният концерт съвпада с един от най - обичаните и тачени български празници – Баба Марта! Един от символите на пролетта, на младостта и промяната е слънцето. Вярвам, че то грее в душите на всеки един от вас, а и изпълва сърцата на публиката на всеки ваш концерт. Благодатните лъчи на слънцето при вас са песните, чиито послания за радост, щастие и любов озаряват русенци и всички почитатели на вашия талант.

Вие сте продължителите на вековната ни музикална традиция, неразделна част от българската култура.

Пожелавам Ви да сте бели и червени, винаги енергични и засмени и да продължите да прославяте със същия плам Русе в България и в чужбина!

Честит празник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар