вторник, 7 септември 2010 г.

Областният управител Пламен Стоилов участва в тържествата по повод 125-тата годишнина от Съединението

Слово по повод 125-тата годишнина от Съденинието произнесе днес областният управител Пламен Стоилов по време на тържествената церемония пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 год. „По своя характер, Съединето е едно от най-дръзките и впечатляващи събития в историята на младата българска държава. С този акт, България даде ясен знак на тогавашните европейски политици, че я има, че е фактор в европейската история и че всички трябва да се съобразяват с волята й – право, извоювано на бойното поле с множество победи и с кръвта и саможертвата на хиляди знайни и незнайни български герои”, каза в словото си областният управител. И припомни, че: „Дългът ни към България, дългът ни към Родината ни задължава да помним поуките от историята, да помним и да тачим героите си, да следваме примера им за саможертва и дела в името на просперитета и благоденствието на България.”

На тържествената церемония по повод празника днес в Русе присъстваха народните представители Десислава Атанасова, Светлана Ангелова, Любомир Владимиров, зам.-областните управители Иван Григоров и Петър Даскалов, кметът на Община Русе инж.Божидар Йотов, председателят на Общински съвет-Русе доц.Васил Пенчев, общински съветници и граждани.

Благодарствен молебен отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит. В края на церемонията официалните лица и гражданте поднесоха пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война венци и цветя.


Няма коментари:

Публикуване на коментар