сряда, 15 септември 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19 – и МИР – Русе и общински съветници участваха в откриването на новата учебна година

Народните представители от ГЕРБ в 19–и МИР–Русе и общински съветници участваха в откриването на новата учебна година днес /15 септември 2010 година/ в град Русе и общините на Русенска област.

Народният представител Светлана Ангелова участва в откриването на учебната година в СОУ „Васил Левски” – Ветово. Тя поздрави колектива на учебното заведение, учениците и техните родители с думите: „Позволете ми от името на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе да ви приветствам по повод откриването на новата учебна година в СОУ „Васил Левски” – град Ветово.

15 септември е празник, който ние всички посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Празник огласен от смеха на детството и младостта, събрал на едно място всички нас. Това е ден, който влиза във всеки дом, било чрез очакването на първият училищен звънец, било чрез грижите по децата или носталгията на спомените.

Всички ние вашите родители, учители и онези, които формират общественото мнение или държавната политика в образованието, трябва да дадем на вас - нашите деца съзнанието за техните корени, за това, че вие сте част от нещо трайно и голямо - част от българската нация. Заедно с това ние ви дължим знанията и възпитанието, които да ви накара да почувствате, че имате криле, да почувствате, че имате сили да достигнате мечтите си.

Скъпи първокласници,

Днешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Но прекрачването на ученическия праг не означава, че непременно трябва да се разделите с любимите си играчки и приказните герои. Те ще останат с вас, дотогава, докогато вие пожелаете във вашите игри и сънища. Учението обаче за вас ще е един безценен дар, то ще ви научи да четете и пишете, но ще ви помогне да откриете и хиляди нови интересни неща за света и за самите вас. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдроста и знанието. Пожелаваме ви щастливо детство и успехи в учението, здраве, воля и упоритост, а там, където волята и упоритостта не ни достигнат - и малко късмет.

Желаем на всички Вас здраве, успехи в учението и професионалната реализация!

На добър час!»

Народният представител Даниела Миткова уважи празника на ОУ „Любен Каравелов” – град Русе тази сутрин.

Председателят на Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев бе на тържеството в СОУ „Възраждане” в Русе.

Председателят на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Общински съвет – Русе Бедрос Пехливанян поздрави лично общинския съветник Мария Димитрова. Тя получи красив букет с цветя и поздравителни адреси от името на народните представители в 19-и МИР – Русе и областното ръководство на политическата сила. Всеки път 15 септември е запомняща се дата в живота на всеки ученик и неговите родители и близки. За Мария Димитрова - директор на ОУ "Братя Миладинови" в Русе обаче тази дата от 7 - годишната и възраст е повод за двоен празник. Тя е единственият директор в Русе, която празнува на тази дата рожденния си ден. Вълнението и първият досег с буквара на чина при първокласниците, които преди близо половин час присътипа прага на едно от най - старите учебни заведения в града, бяха съпроводени с даряване на много букети на директора за светлия празник.

Зам. – директорът на СОУ за европейски езици – град Русе и общински съветник от ГЕРБ Елка Бозмарова бе на празника на учебното заведение заедно с представители на община Русе.


Няма коментари:

Публикуване на коментар