вторник, 14 септември 2010 г.

Зам.-областният управител Иван Григоров откри кръгла маса за бедността и социалното изключване

Зам.-областният управител Иван Григоров откри днес /13 септември/ в Русе кръгла маса по въпросите на бедността и социалното изключване. Инициатор на дискусията е Министерството на труда и социалната политика. Тя е част от проект „Изпълнение на ангажиментите на РБългария по организацията и провеждането на Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване – 2010”. Основната цел на кръглата маса е да бъдат разгледани предизвикателствата в борбата с тези социални явления, както и необходимите политики за преодоляването им.

„Водещият принцип на 2010-та е да се даде глас на тревогите на хората, принудени да живеят в бедност и социално изключване, както и да се вдъхновят европейските граждани и всички заинтересовани страни да се ангажират с тези важни въпроси. Годината също има за цел да промени стереотипите и колективните възприятия на бедността. Убеден съм, че днешната кръгла маса ще даде своя принос в постигането на набелязаните цели!”, каза при откриването зам.-областният управител Иван Григоров.

В дискусията участват експерти от социалното министерство, представители на социални институции, на областната и общинската администрации и на неправителствени организации. Областна администрация – Русе е представлявана от началника на отдел „Регионално развитие” Пенка Попова и експерти от отдела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар