вторник, 14 септември 2010 г.

Областният управител Пламен Стоилов присъства на откриването на новата учебна година в РУ „Ангел Кънчев”

Областният управител Пламен Стоилов и неговите заместници Иван Григоров и Петър Даскалов присъстваха на откриването на новата учебна година в РУ „Ангел Кънчев”. Сред гостите на церемонията бяха и народните представители Пламен Нунев, Десислава Атанасова, Любомир Владимиров и областният управител на Разград д-р Валентин Василев. Откриването на новата академична година в Русенския университет уважиха и досегашният Генерален консул на Русия в Русе Михаил Торшин, новият Генерален консул на Русия в Русе Владимир Климанов и кметът на Община Русе инж.Божидар Йотов.

„Русенският университет е марка във висшето образование. Смятам, че последната една година, аз и управляваният от мен екип доказахме, че един от основните приоритети в работата ни е утвърждаване авторитета, издигане реномето и повишаване качеството на образование в Русенския университет”, каза в тържественото си слово областният управител Пламен Стоилов. Той се обърна специално към първокурсниците, като ги поздрави за избора им на висше учебно заведение. Г-н Стоилов ги увери, че това е правилния избор и изрази гордостта си, че нови 2 300 младежи ще се присъединят към екипа на университета.

По-късно, областният управител Пламен Стоилов, заедно с народния представител Пламен Нунев и ректора на РУ проф. Христо Белоев прерязаха лентата на новия университетски издателски център, оборудван с модерна дигитална апаратура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар