сряда, 15 септември 2010 г.

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе участваха в откриването на новата академична година в Русенския университет „Ангел Кънчев”

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Десислава Атанасова днес /13 септември 2010 година/ участваха в откриването на новата академична година в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Това се случи на тържествена церемония пред Ректората на висшето учебно заведение в присъствието на народния представител от „Атака” в 19-и МИР – Русе Любомир Владимиров, областните управители на област Русе и област Разград Пламен Стоилов и Валентин Василев, зам. – областните управители Иван Григоров и Петър Даскалов, председателя на Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев, кмета на община Русе Божидар Йотов, генералният консул на Руската федерация в Русе Михаил Торшин, както и новия генерален консул на Русия в Русе Владимир Климанов. Сред официалните гости бяха още кметът на град Бристън /Обединено кралство/, началникът на Регионален инспекторат по образованието Димитър Райнов, председателят на Съюза на учените – клон Русе проф. Емил Маринов, бивши ректори, носители на почетното звание „Доктор Хонорис Кауза” на Русенския университет, представители на бизнеса, научни и културни институции в региона. Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев приветства академичното ръководство, множеството преподаватели и студенти, както и официалните гости. Пламен Нунев в словото си каза: Уважаеми г-н Ректор,

Уважаеми представители на Академичното ръководство,

Уважаеми студенти, докторанти и преподаватели в Русенски университет „Ангел Кънчев”,


Позволете ми от името на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе да ви приветствам по повод откриването на новата академична година в русенската „Алма Матер”. И през тази учебна година хиляди студенти ще имат уникалната възможност да започнат или продължат да учат и живеят в един от най-големите и най-красивите български градове – Русе. Радваме се, че сте част от най - европейския град на България, а вярваме, че сега, както и в близко бъдеще ще допринасяте за укрепване престижа и ще разнесете славата му на академичен център по света.

Уважаеми първокурсници,

За нас е удоволствие да Ви поздравим с избора Ви да учите в Русенския университет, решение, което предопределя Вашия житейски и професионален път. Искрено се надяваме тук да преминат най-красивите години от Вашия живот. Изживейте ги със самочувствието и достойнството на младостта, с увереността, че ще достигнете стремежите и мечтите си и ще поемете отговорно своя професионален път.

Уважаеми студенти,

Обучението в Русенския университет е ориентирано към придобиване на знания и умения, които ще Ви осигурят успешна професионална реализация. Вие имате възможност да работите с най-добрите академични преподаватели, които са готови да Ви подготвят като висококвалифицирани специалисти със сила, воля и морал да бъдете достойни и преуспяващи хора. Усилията на академичното ръководство и ректора проф. Христо Белоев са насочени към утвърждаването на университета като съвременна и демократична институция с модерна политика на разширяване на международните контакти с реномирани световни университети и внедряване опита на развитите страни чрез усъвършенстване на учебните планове, методите и формите на обучение.

Уважаеми преподаватели,

За нас, като народни представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе, е въпрос на чест и гордост да оказваме пълна подкрепа за инициативите Ви по създаване на условия за динамичен и модерен учебен процес, както и за насърчаване на международния академичен обмен. Благодарение на законодателните инициативи от последната година и задълбочената работа на министъра на образованието и науката вече е факт нов Закон за висшето образование. Именно този нормативен акт отваря нова възможност за развитие на Русенския университет, а също и разкриването на нови специалности в съвсем близко бъдеще.

Желаем на всички Вас здраве, успехи в учението и професионалната реализация!

На добър час!

Приветствие отправи и областният управител Пламен Стоилов, след което бяха прочетени приветствия от кмета на община Русе, а също и от името на първокурсниците. Това сториха Гергана Руменова Андреева от специалност "Промишлен дизайн" и Ренета Деянова Рашкова от специалност "Маркетинг". Те са приети с пълно отличие наред с Петьо Бориславов Чакъров в специалност "Право" и Калина Каменова Минчева в специалност "Компютърни системи и технологии". Церемонията по традиция води зам.-ректорът по учебната работа доц. Борислав Ангелов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар